Już od dłuższego czasu poważnie zastanawiam się nad zakupem nowego aparatu cyfrowego. Niby chrapkę mam na jakąś lustrzankę ale po co mam ją kupić, wydać sporo kasy a zdjęcia będę robić raz na ruski rok. Ot co.
Chciałabym uzyskać jakąś radę co do poszukiwanego aparatu.
Głównie fotografuje wszystko to, co uznawane jest za "miko" a więc szczególnie chodzi mi o hmm...ostrość, dokładność tych zdjęć.
Jakieś propozycje?
lista tematów
Zakup aparatu strona 1 z 2
zenit + SMC super takumar 50/1.4
obraz zyleta, bokeh piekny
tylko musisz skaner dokupic zeby miec w formie cyfrowej potem
Konto usunięte: Już od dłuższego czasu poważnie zastanawiam się nad zakupem nowego aparatu cyfrowego. Niby chrapkę mam na jakąś lustrzankę ale po co mam ją kupić, wydać sporo kasy a zdjęcia będę robić raz na ruski rok. Ot co.
Chciałabym uzyskać jakąś radę co do poszukiwanego aparatu.
Głównie fotografuje wszystko to, co uznawane jest za "miko" a więc szczególnie chodzi mi o hmm...ostrość, dokładność tych zdjęć.
Jakieś propozycje?
coś małego do torebki :D
Olympus Stylus Tough-8000
Panasonic Lumix DMC-LX3
@triinu07:
Odpuść sobie jakieś OLYMPUSY !!!
Lumix też szumi i z jakością nid poszalejesz ...
Po pierwsze podaj górną granicę cenową, wtedy pomyślimy ...
mogę ci spokojnie polecić Lumix'a fz18, sama go używam i jestem zadowolona.
ta nienazwana myśl...
:***
MIalem okazje robić nim zdjęcia ... Nie polecam jak ktoś nie miał porównania to może i mu się tak wydawać poza tym wiele osób narzeka więc to nie tylko moja opinia ...
Szumi a jakość zdjęć przy takiej matrycy pozostawia wiele do życzenia
wcześniej używałam kilku innych aparatów innych producentów, wiec porównanie mam i mimo wszystko ten, wydaje mi się najlepszy.
Co do szumów naczytałam sie wielu skarg, a osobiście na nie nie narzekam - owszem zdarzają się, ale wcale nie częściej niż przy innym sprzęcie.
co do jakości również nie mam zastrzeżeń :)
ta nienazwana myśl...