Witam,
Chcę kupić moją pierwszą w życiu lustrzankę. Porządny sprzęt, który robi porządne zdjęcia. Cena do 600 ? Co proponujecie? Nikon D40 czy D60? A może Canon EOS 1000 D lub OLYMPUS E200 KIT? Na co zwracać szczególną uwagę?
Pozdrawiam serdecznie :)
lista tematów
Lustrzanka cyfrowa dla początkującego amatora! strona 1 z 2
do 600 zł porządny sprzęt? używany chyba i to mocno.
za rok będę sprzedawać d40x, możesz poczekać to Ci sprzedam za 600
najpierw wybierz system, poszukaj na różnych forach, poczytaj opinie, jeśli nie widzisz różnicy- określ jakie zdjęcia chciałabyś robić, czy interesują Cię zbliżenia i makro, ludzie i fashion, czy może krajobrazy i panoramy, do tych preferencji poszukaj obiektywów (zakresy ogniskowych, światło, zoomy, stałoogniskowe, może tanie i dobre m42?) i na samym końcu znajdź body, które będzie z nimi współpracować ;)
To ja się na to piszę :P. Jeśli jeszcze będzie co użytkować:D. I nie będzie ciekawszej oferty :). Bo po fbl widzę ładne zdjęcia :P.
W tej cenie to czasem normalne cyfrówki mogą być 'nieporządne' :P. A dla amatora nie polecam lustrzanek na początek :P.
3 rozne firmy, na kazdej z nich aparatach sie calkiem inaczej pracuje. przetestuj, dopiero wybieraj to, co jest dla ciebie wygodniejsze;)
dla mnie np bylo wygodniej na canonach wiec mam canona chociaz najpierw sie sklanialam ku nikonowi;)
Zadnego z tych aparatow nie kupisz za 600 zl nawet znienawidzone przez wszystkich d40/60
Pewne rzeczy sie nie zmieniaja ;) Kobieta idealna ;)
rafii1993: W tej cenie to czasem normalne cyfrówki mogą być 'nieporządne' :P. A dla amatora nie polecam lustrzanek na początek :P.
Do 600 euro. Nie wyświetlił mi się symbol. No taka zielona to ja nie jestem
Już patrzałam w sklepach i na internecie i orientowałam się co do ceny, ale każdy ma różne funkcje itd. a w tym jestem jeszcze blond.
Konto usunięte: Do 600 euro. Nie wyświetlił mi się symbol. No taka zielona to ja nie jestem
Już patrzałam w sklepach i na internecie i orientowałam się co do ceny, ale każdy ma różne funkcje itd. a w tym jestem jeszcze blond.
to w takim razie Canon Eos 1000d. dlatego bo nikon D60 nie ma wbudowanego silnika i nie wszystkie obiektywy z nim beda dzialaly i ma tylko 3 pola af, a olympusa nie bo to juz w ogóle drozyzna z obiektywami no i pozatym 4:3 ;p
Pewne rzeczy sie nie zmieniaja ;) Kobieta idealna ;)