Chciałbym kupić w miarę dobry aparat dla początkującego fotografa ktoś ma jakieś pomysły jaki aparat mógłby to być , nie chodzi mi o to bym płacił za samą nazwę tylko żeby był w miarę przystępnej cenie a także by była to jakaś lustrzanka
lista tematów
Początki :) strona 1 z 2
1. Ile masz na to kasy.
2. Co chcesz nim robić - jakie zdjęcia ?
3. Czy będziesz miał kasę żeby w niego potem inwestować.
poszukaj w sklepie jakis aparatow ktore by ci sie spodobaly i spytaj sie sprzedawcy w sklepie ktory jest lepszy a jak jeszcze nie bedziesz umial wybrac to na pewno tutaj ci pomoga tylko napisz konkretniej jaki aparat, jakiej firmy.
Przestańcie z tym Sony Alfa ! Wychodzi przez to naiwność ludzi oraz oddziaływanie reklamy ... Ktoś widzi w TV jak robią zdjęcia bańkom mydlanym , mówią że ma Tyyyyle pixeli no i że ten LivView O jaaaa i tyle kosztuje musi być najlepszy ...
Prawda jest taka że z serii Alfa to tylko 350tka jest warta uwagi a modele niższe to zróżnicowanie półki na inne kieszenie ... Oczywiście im mniejsza kieszeń to i gorszy sprzęt otrzymamy ... Cała szkoła Sony to dla mnie wielka paranoja dla nadzianych dzieciaków które pstrykają Emo FoteczQuii ...
Dla jeśli chodzi o Lusterko liczą się NIkon, Canon , Pentax oraz Fuji ...
Co do kasy to tak koło 1500 zł to jakiś w miarę dobry aparacik powinien być:) jestem w tym totalnym laikiem