Wasze fotki - oceniamy i komentujemy! strona 501 z 524
Nie pije. Wcale i w żadnej postaci- dla jasności.
Nie pale i nigdy nie maiłem nawet papierosa w ustach.
I co w tym takiego dziwnego???
Lepiej czekać na deszcz i kałuże, odbicia nocne [wieczorne, a szybko się ciemno robi] w kałużach na rynku w Krk wyłożonego takim ciekawym brukiem i taką ilością różnych świateł wyjdą pewno nieziemsko.. Jak będę miał okazję to może przy okazji wpadnę się zrehabilitować i coś spróbuję strzelić, bo z tych fotek co zrobiłem teraz nie jestem za specjalnie zadowolony..
O deszcz ciezko u nas ostatnio...
Tez myslalam, o czyms w tego typu klimacie...
a Ty kiedy wstawiszjakies swoje nowosci?
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
Razotka, dziękować za radę, dziś coś wrzucę więc może też coś dostrzeżesz. Co prawda wolę eksperymentować bardziej z kadrem niż obróbką, ale to zawsze coś
No to mam do Cb ciekawy pomysł, który może Ci się uda szybciej i jest a propo "ruchu" więc też powinien Ci się spodobać:)
Jak wrócę do domu to wrzucę [raczej wieczór] pozdrawiać
Tak przy okazji nadmienię, że to bardzo dobry sposób na to by zwiększyć swoje umiejętności i poćwiczyć,można robić to śmiało za dnia w każdym mieście [przejeżdżające auta, bez długich czasów, statywu i bez umiejętności], chodzi o technikę nazwaną śledzeniem [przewidującym autofokusem] Oczywiście dzięki tej technice również m.in. można nauczyć się nadawać swoim zdjęciom wyraz i podkreślać/ wyodrębniać to co nas ciekawi. Tu rezultat, podobny jak z wodą [zatrzymanie czasu] A propo aut można w bardzo nietuzinkowy sposób chwycić, ulotne, zwykłe chwile, które przeważnie nam umykają, niesamowicie efektownie i naturalnie
To z ręki, chodziło o rozmycie tłumu, bez użycia przewidującego auto fokusa, ale nie wyszło, bo fotograf ustawił za krótki czas, żeby nie wydało się, że ręce mu się tak trzęsą, że aparatu w bezruchu utrzymać przez chwile nie umie. Taka Ciapa.. A szkoda, bo może wreszcie jakieś dobre zdjęcie by zrobił:)
No a tu ciekawostka, może ktoś zgadnie:) Oba Zdjęcia zostały zrobione w trybie w pełni automatycznym [bez ingerencji w jakiekolwiek opcje aparatu] jak to możliwe? Oczywiście to pokaz tańca ognia.
Również nie potrzeba żadnych umiejętności by zrobić takie zdjęcie, więc pytanie samo się nasuwa: Dlaczego na tym forum taka Cisza skoro to takie proste? Weźcie zróbcie jakieś foto:)!
Ja tam sie nie znam na fotografii,zdjecie pstrykam marne,nie mam dobrego aparatu,oprocz tego w telefonie i śjakiegoś na dnie szuflady ale :