Wasze fotki - oceniamy i komentujemy! strona 480 z 524
Sourcerer bardzo dobrze, że "skorzystałeś z okazji". Twoje zdjęcia nieba robią wrażenie [ przynajmniej na mnie:) ], ale szczególną moją uwagę przyciągnęło zdjęcie 4 [doniczek]. Mam tu dla Ciebie małą podpowiedź jeśli mogę: Jeśli zmienił byś trochę perspektywę oddalając się od szeregu w którym wybrałeś "pierwszy rząd" kwiatów rozciągając go po szerokości i zniżył obiektyw na poziom niższy od fotografowanego obiektu [wykorzystując breaking ekspozycji lub MF] mógłbyś uzyskać fajny efekt głębi przez widoczne poziome linie drewnianych podpór na którym stały doniczki, zupełnie tak jakby się nieskończenie snuły wraz z ulicą. Ale oczywiście wszystko zależy od zamysłu wg którego zrobiłeś te zdjęcie. Z chęcią zobaczę więcej tak dobrych zdjęć, pozdrawiać
Wielkie dzięki za te słowa, bo nie myślałem że zaprezentowane zdjęcia w ogóle się nadają do oglądania:)
Szczerze, na początku nie byłem do nich zbytnio przekonany :)
I za to też chcę podziękować, podpowiedzi / pomysły jak inaczej można ustawić siebie i sprzęt do zrobienia fotki są na wagę " złota " :)
Zwłaszcza od osób z wiedzą o wiele większą aniżeli moja.
Uczę się na błędach które popełniłem i które jeszcze popełnie ( niejednokrotnie robiąc zdjęcie i zaraz je kasujac )
Z chęcią przyjmę jakie kolwiek sugestie / podpowiedzi włączając w to i słowa krytyki.
Pozdrawiam
PS. Może jutro wstawię jeszcze pare.
Witam serdecznie,
kolejne kilka fotek " pstrykniętych " jakiś czas temu:
-te na targach Tour Salon
.
- te natomiast przed, w trakcie lub po " burzy " ( tak na marginesie mój ulubiny temat )
- pełnia