lista tematów
Wasze fotki - oceniamy i komentujemy! strona 200 z 524
W tym wątku możesz pochwalić się swoimi fotkami i wklejać do nich linki, a inni oceniają, komentują, udzielają rad itd;)
nie wiem co się czepiacie ja tu nie rywalizuje z nikim, a jesli tak wam się wydaje to macie jakieś kompleksy.. nie zrozumieliście co i do kogo mam na myłśli to pprzykro mi..ale nie do nikogo z uploadujących tu w tym forum nie mam krytyki jeny..
no powinny się uczyć właśnie tutaj myslałem ,ze po to jest również to forum,ale tu się tylko chwali ok to naraziszko
Konto usunięte: patrzcie i uczcie się.. zdjęcia moje i w dodatku zwykłym kompaktem..bez przeróbki..tylko odszumione ..przy czym niektórzy nawet canonem nieumieją robić..
Twoje zdjęcia nie są jakieś super, żebyś mógł uważać się za mistrza... A ten tekst: "przy czym niektórzy nawet canonem nieumieją robić.." sobie jeszcze raz przeanalizuj, bo nie aparat robi zdjęcia, a fotograf.
cjfeelip
fotka przepalona aż po oczach daje..
A jeżeli chodzi o ostrość to kompakt sam ją ustawia, fotograf w tym wypadku musi liczyć tylko i wyłącznie na AF - MF w kompaktach jak jest to jest beznadziejny.
W zdjęciach makro - w moim przypadku ostrość ustawiasz cofając lub przybliżając aparat do obiektu fotografowanego i to są dosłownie milimetry, kto się w to bawił wie o czym mówię.
Naucz się rozróżniać nieostrość od głębi ostrości (bo rozumiem, że to do mnie się czepiasz)
W przypadku istot żywych ostrość ustawiasz "na oko" modela.
A to jaka głębia ostrości ma być decyduje fotograf.
Pozdro
dalej ciągniecie to widze,bo ci co mieli w pobliżu posty czują się urażeni,a nie powinni, więc zrozum kulek ,ze nie mam nic do twoich zdjęć,i znam się na makro i glębi w portretach ,wiem co to znaczy,ale czy nie oglądacie profili gdzie niektóre osoby robią dobrym aparatem jakimś (nie powiem firmy bo wszyscy urażeni zaraz) ,oczywiście lustrzanką i te zdjęcia wyglądają nieciekawie a czasem nie widać ,ze wogóle jest tam osoba..dziwi mnie ,ze takie osoby tu nie wchodzą by zobaczyć jak powinno się robić zdjęcia...nie jestem mistrzem ,ale jak widze gdzieś NA PROFILACH takie zdjęcia lustrzankami to ja czuje sie lepszy od nich robiąc kompaktem..po za tym od nikogo a przynajmniej z tych postów co widziałem TU , nie mam zastrzeżeń a raczej pochwały.do widzenia.
zamykam temat
zamykam temat
cjfeelip: dalej ciągniecie to widze,bo ci co mieli w pobliżu posty czują się urażeni,a nie powinni, więc zrozum kulek ,ze nie mam nic do twoich zdjęć,i znam się na makro i glębi w portretach ,wiem co to znaczy,ale czy nie oglądacie profili gdzie niektóre osoby robią dobrym aparatem jakimś (nie powiem firmy bo wszyscy urażeni zaraz) ,oczywiście lustrzanką i te zdjęcia wyglądają nieciekawie a czasem nie widać ,ze wogóle jest tam osoba..dziwi mnie ,ze takie osoby tu nie wchodzą by zobaczyć jak powinno się robić zdjęcia...nie jestem mistrzem ,ale jak widze gdzieś NA PROFILACH takie zdjęcia lustrzankami to ja czuje sie lepszy od nich robiąc kompaktem..po za tym od nikogo a przynajmniej z tych postów co widziałem TU , nie mam zastrzeżeń a raczej pochwały.do widzenia.
a czy Ty chcesz wszystkich nawracać ??
nie trzeba być kubicą żeby kupić sobie ferrari i nim jeździć nikomu nie zabronisz jak go stać niech robi co i jak chce