Też już macie dość ? Od bodajże 3 miesięcy ktoś robi terror, zakładanie fikcyjnych kont z laskami z neta. Pojawiają się konta z facetami (podszywanie się pod ludzi z południa o imionach abdur, allah .itd
Zastanawiam się jak to wygląda sytuacja z tymi kontami u kobiet, czy taj samo jest ... ?
Fikcyjne konta w ostatnich czasach . strona 1 z 2
Hardstyle Polska :D
na bieżąco weryfikujemy takie konta jak coś jest nie tak , konta idą do blokady
"Dlaczego nie mówisz mi, że mnie kochasz?Już raz to powiedziałem, jak coś się zmieni dam Ci znać."
Takie fake konta zawsze były, są i będą. Wiem z doświadczenia, że są rzeczywiscie na bieżąco weryfikowane i blokowane, ale tyle razy ile zostana zablokowane, tyle razy ta osoba założy nowe. JAKIŚ (bliżej nieznany) cel w tym ma. Jednak fakt, denerwują :x
jak fotka szybko na to nie zareaguje, to ......
ktos chce ten portal rozwalic i dziala w tym kierunku bardzo systematycznie.
Problem w tym ze za wolno działacie ... Co raz więcej fake kont jest i z czasem fotka upadnie jak tak dalej będzie bo zniechęca to ludzi ... Zróbcie jakieś weryfikacje takie ciężkie do przejścia żeby taki typ co zakłada konta bez przerwy... po protu zeby stracił ochote na ten terror. Wprowadzić przy rejestracji podanie nr tel i wraz z otrzymanym kodem ... aktywacje konta , coś na takich zasadach . Kilka słów od siebie to jeszcze 4 lata temu i więcej ... było z kim popisać a dzis człowiek siedzi tu z przyzwyczajenia i przegląda fikcyjne konta .... Tak rozwija się fotka .
Dokładnie tak jest.Totalny zalew fejków.Codziennie jest ich więcej i więcej.Codziennie dostaję po kilka głosów na "tak" od tych podszywaczy.Już sam jakiś czas temu załozyłem podobny temat ale fotka zawsze odpowiada na powyższy problem w podobnym tonie.I rzeczywiście-fejki mogą rozwalić ten portal,spowodować odpływ klientów.Wiem po sobie samym,pewnie wkrótce skorzystam z opcji "usuń konto".
Ogólnie na miejscu administratora fotki wprowadziłabym weryfikację konta na podstawie zrobienia sobie zdjęcia (uśmiech, dłoń ułożona w dany sposób, itp). Na badoo jest taka opcja, podoba mi się. Może administracja nad tym pomyśli? :)
Też by było, ale tak by to wiarygodniej wyglądało: Wiarygodnym potwierdzeniem Twojej osoby na zdjęciach jest zrobienie i wysłanie nam swojego zdjęcia, na którym trzymasz w ręku kartkę - na kartce proszę napisać odręcznie login konta oraz aktualną datę, i po zweryfikowaniu konta takie zdjęcia zostało by przypisane do konta, i na takie zdjęcie mieli by tylko wgląd moderatorzy i mogli by wtedy porównać dodane zdjęcie na profil z tym zweryfikowanym czy się zgadza. Moim zdaniem weryfikacja przez numer tel to nie weryfikacja, teraz każdy posiada tele do może byle jakie zdjęcia dodać i sobie zweryfikować konto.
To jest dobry sposob, tylko wlasnie moderacja mialaby troche wiecej pracy. Sa narzedzia wykrywajace wyglad twarzy, poloznienie rak, itp. Dzialaja na zasadzie filtrow ze snapa. Wykrywa twarz i dodaje np jakis efekt. Na podstawie wlasnie takiego narzedzia moznaby bylo stworzyc fajna weryfikacje :)
Tez się z tym zgadzam :)
Pytanie, czy taki post coś zmieni czy ADMINISTRACJA zleje to po prostu , bo na chwilę obecną nie wierze w zmiany na plus..