Czy takowa istnieje na czacie czy też nie?
Jak rozumiecie słowo Cenzura?
Czy takowa potrzebna jest życiu, czy też tylko szkodzi?
Co tworzy cenzura?
Czy ocenzurowanie cokolwiek zmienia?
Plusujecie czy minusujecie cenzurę?
Ja pogardzam, bo cenie sobie prawdę w każdym wydaniu, ze szczerymi emocjami prosto z serduszka :)
Tuszowanie prawdy tworzy kłamstwo, kłamstwo jest złem, a zło tworzy nieszczęście. Nikt chyba nie lubi nieszczęścia.. :(
lista tematów
[Czat] Cenzura
ale ze w życiu?każdy zdrowy człowiek czasem siarczyście przeklnie, nie ma w tym nic nadzwyczajnego, norma, ale jak ktos używa tych słów jako przecinków, albo szpanu jaki to ja jestem trendy, bo przeklinam, to kojarzy mi się z patologią i brakiem kultury.
Znam nawet jedną dziewczynę która takim mięsem rzuca ciągle, wszystko byłoby okej, gdyby nie to ze robi to głośno w miejscach publicznych, miałam okazje kilka razy z nią rozmawiac, wstyd mi było.
Ja sama przeklinam, czasem w pracy jak cos nie pójdzie mi, albo się zdenerwuję, ale nie nadużywam tego bez powodów.
chodzi o ukryte przekleństwa? trochę dziecinada, takie pogrywanie"patrz ja przeklinam tak deliaktnie, zobaczymy czy kogoś to ruszy, hehehehehem, ale mam zabawę"
z tym kojarzą mi się ukryte przekleństwa.
jak ktos chce mięsem rzucić i użyje czasem jakiegos zamiennika to okej, ale jak ktos celowo sie produkuje żeby prowokować, to durnota.