DRILLIN
Reputacja: -6 | BluzgometrTM: 600
DRILLIN
  11 marca 2015 (pierwszy post)

Ostatnimi czasy zauważyłem iż ma miejsce praktycznie ciągły nabór na osoby które mają się zajmować czatem... wszystko byłoby okej, gdyby chociaż osoby które przebywają na czacie znały daną osobę z jakichkolwiek wypowiedzi czy też przebywania w danym miejscu. Lecz to nie ma miejsca.. zazwyczaj moderatorzy są wybierani po znajomości i robią z siebie bóg wie kogo.. dążąc do puenty, chciałbym nasunąć taki pomysł, by moderatorem były osoby takie które chociaż 3 lata aktywnie udzielają się na czacie.. by ludzie wiedzieli z kim mają do czynienia, następnie ankiet w których to użytkownicy wybieraliby daną osobę, a nie jak to do tej pory miało miejsce osoby wyżej " Ustawione " bo jak widać wszystko jest robione po tej potocznie pisząc znajomości.

tak

ZbigniewPrzewrotka
ZbigniewPrzewrotka
  11 marca 2015

Dobra inicjatywa, sądzę że to powinno pomóc temu komunistycznemu portalowi.. jestem za

Potwor19cmWro
Potwor19cmWro
  11 marca 2015

3 lata to przesada,ale rok bylby ok
jestem ogólnie na tak z twoja propozycja
http://www.fotka.pl/grupa/869986/Czat_Fotkapl/Ktos_przychodzi_ktos_odchodzi_32557229
Tutaj masz nowych modów

Freska
Freska
  11 marca 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: wszystko byłoby okej, gdyby chociaż osoby które przebywają na czacie znały daną osobę z jakichkolwiek wypowiedzi czy też przebywania w danym miejscu.

Nigdy wszyscy nie będą znać wszystkich.
Konto usunięte
Konto usunięte: zazwyczaj moderatorzy są wybierani po znajomości

Jest w tym trochę prawdy, ale nie do końca. Jak ktoś siedzi dużo na czacie to zna dużo osób. Ma możliwość ich poznać. Kiedy nadchodzi czas wyborów łatwiej jest polecić kogoś kogo się zna niż obcą osobę :)
Konto usunięte
Konto usunięte: by moderatorem były osoby takie które chociaż 3 lata aktywnie udzielają się na czacie

Rok aktywnego udzielania się w zupełności wystarczy, żeby poznać czat :)
Konto usunięte
Konto usunięte: następnie ankiet w których to użytkownicy wybieraliby daną osobę, a nie jak to do tej pory miało miejsce osoby wyżej
Jest za dużo trolli na czacie, pomysł nie przejdzie :) po 2 wtedy też będą liczyć się znajomości a nie oszukujmy się, nie wszyscy aktywni, lubiani czatusie nadają się na moderatora :)

Odnośnie wpisu na blogu -> Jake był już moderatorem :)
DonPaposSmerfos
DonPaposSmerfos
  11 marca 2015

komu teraz trzeba obciągnąć zeby miec modka??

DRILLIN
DRILLIN
  11 marca 2015
Freska
Freska: Nigdy wszyscy nie będą znać wszystkich.

Nie zrozumiałaś mnie do końca
Freska
Freska: Jest za dużo trolli na czacie, pomysł nie przejdzie :) po 2 wtedy też będą liczyć się znajomości a nie oszukujmy się, nie wszyscy aktywni, lubiani czatusie nadają się na moderatora :)

przecież wszystkie rozwiązania czy odpowiedzi z ankiet da się przeanalizować poprzez sprawdzenie IP, z którego głosy były oddane, jest was tam od cholery więc nie byłoby to żadnym problemem, po drugie są od tego programy. Może nie tyle znajomości co jakiekolwiek uznanie na czacie, bo jeśli o to chodzi to kto jak kto ale userzy mają najwięcej do powiedzenia ;)

Freska
Freska: Rok aktywnego udzielania się w zupełności wystarczy, żeby poznać czat :)

faktycznie, może przesadziłem, rok - 2 lata by wystarczyły

tak

Freska
Freska
  11 marca 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie zrozumiałaś mnie do końca

Więc wytłumacz o co chodziło :)
Konto usunięte
Konto usunięte: przecież wszystkie rozwiązania czy odpowiedzi z ankiet da się przeanalizować poprzez sprawdzenie IP (...) jest was tam od cholery więc nie byłoby to żadnym problemem

W takich sprawach jednak tylko MG mogliby coś zdziałać a ich dużo nie ma i nie będzie :)

Konto usunięte
Konto usunięte: Może nie tyle znajomości co jakiekolwiek uznanie na czacie, bo jeśli o to chodzi to kto jak kto ale userzy mają najwięcej do powiedzenia ;)

Oczywiście, że mają :) Nie zawsze też mówią prawdę i mają rację :)

Wg mnie pomysł nie ma szans przebicia.
Freska
Freska
  11 marca 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie zrozumiałaś mnie do końca

Więc wytłumacz o co chodziło :)
Konto usunięte
Konto usunięte: przecież wszystkie rozwiązania czy odpowiedzi z ankiet da się przeanalizować poprzez sprawdzenie IP (...) jest was tam od cholery więc nie byłoby to żadnym problemem

W takich sprawach jednak tylko MG mogliby coś zdziałać a ich dużo nie ma i nie będzie :)

Konto usunięte
Konto usunięte: Może nie tyle znajomości co jakiekolwiek uznanie na czacie, bo jeśli o to chodzi to kto jak kto ale userzy mają najwięcej do powiedzenia ;)

Oczywiście, że mają :) Nie zawsze też mówią prawdę i mają rację :)

Wg mnie pomysł nie ma szans przebicia.
DRILLIN
DRILLIN
  11 marca 2015
Freska
Freska: W takich sprawach jednak tylko MG mogliby coś zdziałać a ich dużo nie ma i nie będzie :)

pominęłaś programy to raz a dwa jak się chce to się znajdzie sposób
Freska
Freska: Wg mnie pomysł nie ma szans przebicia.

według was każdy z pomysłów zaproponowanych przez usera 'nie ma szans przebicia' a dlaczego? bo się nikomu nie chce ruszyć dupy by coś zrobić z narastającą liczbą niedomówień, pomyłek i debilizmu na tym portalu

tak

ZbigniewPrzewrotka
ZbigniewPrzewrotka
  11 marca 2015

Pomysł jest dobry, lecz wykonawców brak, gdyż jedyny zakres pseudo działaczy fotki to aby hajs się zgadzał

BlackMoonLady
BlackMoonLady
  11 marca 2015

Jak świat stary, tak przy każdym wyborze moda przez następny tydzień można się spodziewać bóldupiących wpisów na forum, ten nie dobry, tego nikt nie widział, tego nikt nie zna, a to kto w ogóle jest, dlaczego on a nie ja?

A ja już widzę oczami wyobraźni grono moderatorskie wybrane przez czatusiów poprzez ankiety i sprawdzanie ich programami czy też siłą ludzką w postaci MG - 60 propozycji osób..w tym każdy głosuje na siebie :ziober2:

Endorfina
Endorfina
  14 marca 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: są wybierani po znajomości i robią z siebie bóg wie kogo..

Jakie to ma się znajomosci w internecie, nie mogę ogarnąc tego zawsze, bo rozmawia na oknie głównym z modami, bo mają się w znajomych, otóż to tak nie idzie misiaczku, bo można mieć 300 znajomych i rozmawiać z nimi na czacie a nie nadaje się na moda za zadną cholerę, to tak nie idzie, dla mnie najważniejsze była komunikatywność z innymi, to jak są odbierani przez innych, a ludzie na czacie, to najlepszy barometr, będziesz debilem, bedą tak Cię traktować, to się sprawdza, tyle lat tam byłam nie mogę powiedzieć ze ktoś mi tam załaził za skóre, znęcał sie czy wysmiewał ciagle, do ludzi trzeba mieć podejscie a nie unosić się po wejsciu na czat jak pchła na grzebieniu.
Konto usunięte
Konto usunięte: by moderatorem były osoby takie które chociaż 3 lata aktywnie udzielają się na czacie.

3 lata, to za długo, niecały rok wystarczy, jak da sie poznac innym, żeby mogliby MG i inne mody mieć jakieś zdanie o nim wyrobione.
Konto usunięte
Konto usunięte: następnie ankiet w których to użytkownicy wybieraliby daną osobę,

Nie, bo mało kto na czacie podszedłby do tego poważnie, dawaliby dla żartów swoich znajomych albo trole jakieś, i jedna odpowiedz na 5 byłaby sensowna.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.