[Kamerki] Tragiczna jakość dzwieku strona 2 z 3
A wiec mam problem z jakością dźwięku przy nadawaniu audycji na kamerkach.
Po zmianie w ustawieniach na podwyższona jakość obraz znika i nie ma dźwięku po wybraniu normalnej jakości dźwięk trzeszczy szumi i jest słabo słyszalny. Dzieje sie tak na wszystkich przeglądarkach.
Myślałem ze wina leczy po stronie ManyCam po przez którego nadaje lecz bez ManyCam tez dzwiek jest tragiczny.
Jaki jest tego powód i jak można rozwiazac problem?
Z góry dzięki za odpowiedz i pozdrawiam
No właśnie manycama można zmusić do współpracy tylko w FF - Przyznam że ja używam WebCamMaxa i nie mam problemów w żadnej przeglądarce.
Najprostszym sposobem rozwiązania problemów z Flashem jest całkowite odinstalowanie wtyczki i ponowne zainstalowanie aktualnej wersji. Bardziej doświadczeni użytkownicy komputerów wiedzą, że korzystanie z Panelu Sterowania w celu odinstalowania aplikacji dosyć często powoduje pozostawienie na komputerze komponentów wykorzystywanych przez program. Innymi słowy odinstalowując program przez Panel Sterowania -> Dodaj Usuń Programy zdarza się, że nie jest on całkowicie usunięty – pozostają dodatkowe pliki, lub wpisy w rejestrze systemowym, które nie są nadpisywane przy ponownej instalacji.
Najbezpieczniejszym i pewnym sposobem na reinstalację wtyczki Adobe Flash Player jest pobranie Uninstallera Flash Player. Po pobraniu i uruchomieniu narzędzia zostanie uruchomione okno Odinstalowywanie programu Adobe Flash Player, gdzie należy nacisnąć przycisk Odinstaluj.
Link do uninstalera http://download.macromedia.com/get/flashplayer/current/support/uninstall_flash_player.exe
I jeszcze Twórcy Google Chrome postanowili nie korzystać z wtyczki Flash instalowanej samodzielnie, a oprogramowanie Adobe jest częścią przeglądarki. Aby wyłączyć wtyczkę należy wpisać w pasek adresu komendę chrome://plugins. W nowo otwartym menu należy wyłączyć wtyczkę podpisaną Adobe Flash Player.
Nie krytykuj masturbacji! To seks z kimś, kogo się kocha! — Woody Allen
ModTV
Spróbuje tak zrobić jak mówisz lecz dziwi mnie ze jeszcze dwa tygodnie temu Wszystko u mnie chodziło jak należy i nagle w środę się popsuło... Tak jak mówiłem na chrome operze oraz EDGE nie działało nawet bez many cam i nadal nie działa chociaż odinstalowalem Flash Playera i najnowsze kodeki nawet wgrałem tylko na Mozilli działa ale pogrzebie w tym plugins może da radę :-) dzięki za info
Witam,
Macie może jakieś info czy udało się wam w końcu rozwiązać problem? Ja cały czas gimnastykuje się i niestety wciąż mi się wysypuje audycja przy wysokiej jakości dźwięku. Niestety nie mogę usunąć wszystkich przeglądarek, ponieważ używam Safari, które jest zintegrowana z OSX na Macu i nie można nic zrobić. Będę wdzięczny za każdą radę.
Pozdrawiam
Łukasz
Robiłem format kompa więc wszystko było usunięte zainstalowałem firefoxa i flasha do niego i dalej nic także ja nie wiem co można więcej zrobić wygląda na to że wina leży po stronie serwerów.
ja do tego jeszcze zaktualizowalem kodeki w moim przypadku k-lite do najnowszej wersji i mi dziala bez problemu lecz tylko na firefoxie na reszcie przegladarek nadal jest tak jak bylo. Musicie wyeebac starego flasha i pobrac najnowsza wersje aaa i jave najnowsza zainstalujcie:)
Natomiast ja wywaliłem Flash z kompa i nagle zaczęło mi chodzić na Chrome. Trochę to dziwne, ale wolę nie wnikać dopóki działa.
pewnie dlatego działa na macu bo chrome korzysta z własnego flasha a ten który miałeś zainstalowany go blokował:) na windowsie niestety problem nadal nie do ogarnięcia:) jedynie Mozilla zostaje:)
Zainstalowałem te kodeki k-lite zainstalowałem flasha zainstalowałem jave i dalej nic zarówno na firefoxie jak i i chrome podwyższona nie działa.Jedyne co udało mi się zaobserwować że jak na chromie dam podwyższoną to gdy wejdę z aplikacji mobilnej to normalnie jest dźwięk na PC nie ma.Ja już do tego sił nie mam.Może ktoś z tych którym działa poratował by pełną instrukcja wraz z linkami ? bo ja już nie wiem co mogę robić źle.
hmm dziwne a virtual audio cable masz zainstalowane? bo rozumiem ze normalnie nadajesz bez zadnych many camow i innych pierdół? jak mowiesz ze format pykniety i zrobiles tak jak napisalem to az dziwne ze nie chce chodzic lap tu jeszcze screena z dzwieku w panelu sterowania moze masz tam cos zle ustawione