Mam podłączoną Kamerkę. Konsole DJ i głośniki a dźwięk słabo słychać. Jak to wszystko dobrze ustawić aby dźwięk był dobrze słyszalny? Krok po kroku prosiłbym o wytłumaczenie.
[Kamerki] Dźwięk z transmisji
A jaki masz system operacyjny ?
Luknij tu może cię to coś nakieruje.. tam gdzie jest mikrofon u ciebie powinna być jeszcze ta konsola i tam wybierasz właśnie jako domyślne urządzenie ta konsolę
System Windows 7
Jako Urządzenia do Odtwarzania mam domyślnie : Głośniki PIONNER DDJ-SR a jako urządzenia do nagrywania domyślnie Miks Stereo.
Zrób screnna urządzeń do nagrywania niektóre sa ukryte zaznacz aby były widoczne ogólnie na Miks Stereo powinno działać
Np jak robie transmije to w Ustawieniach na fotce jako Mikrofon mam ten od Kamerki i jak kolega sprawdzał jak słychać to strasznie szumi nie jest czysty ten dźwięk a Miks stereo mam jako domyślne tylko nie pokazuje tych zielnych kresek.
Z tego co widzę to ustaw na Mikrofon Pioneer DJ jako domyślny ten z kamerki będzie ci zbierał dźwięk z otoczenia i nie będzie czysty a ty pod ta konsolę podpinasz zewnętrzny mikrofon ?
No to jak chcesz aby cię słyszeli twój głos to podepnij go i będzie muzykę i ciebie słyszeć. Nie wiem czy sygnał dźwiękowy z konsoli jest przesyłany przez kabel USB czy to czasem nie odbywa się przez wyjście analogowe lub cyfrowe .
Lukam na instrukcję i tak pod :
Masz tam dwa wyjście master out 1 i 2 ten pierwszy na TRS czyli te wtyki JACK grube a następne wyjście na czincze oba wyjścia mogą być złączone lub możesz wybierać czy tylko jeden z nich. I teraz jeśli sygnał audio nie jest przesyłany przez kabel USB to musisz pod master 1 lub 2 podpiąć kabel stereo czincz -----jack i to najłatwiejszy sposób i podpiąć to pod wejście w lapku najlepiej LINE IN jak go nie masz to pod mikrofon. Jaki masz lapek jakie ma gniazda na pewno MIC i SŁUCHAWKI
Kabel połączeniowy pod master out 1
Kabel połączeniowy master 2
Jak podepniesz pod wejście mikrofonowe pamiętaj aby ściszyć konsolę na maxa i w opcjach mikrofonu czułość zmniejszyć bo sygnał z konsoli może być za silny. Zdała by ci się taka karta muzyki zewnętrzna albo lapek z wejściem line in.
Podłączyłem kabelek do konsoli i do wejście LINE IN z tyłu w Komputerze. I działa nawet dobrze idzie dźwięk tylko trochę "harczy". Da się ustawić jakoś aby dźwięk nie harczał był bardziej wyraźny ?
w regulacji nagrywania w opcji line in we właściwościach ścisz sobie na ćwierć suwaka no i na konsoli też możesz przyciszyć. Regulować możesz też w opcji podczas transmisji masz tam wskaźnik który pokazuje ci gdy jest za głośno muzyka przesterowanie czy jakoś tak. Na filmiku masz to pod koniec pokazane tak to na Fotka robić. LINK