lucas290
lucas290
  2 lutego 2013 (pierwszy post)

Witam. Jak zauważyło wiele osób bardzo często na transmisję wchodzą tzw. spamerzy, którzy blokują pisanie na czacie wysyłając jakies głupie linki tym samym spamują. Osoba prowadząca transmisję często przez takiego kogoś musi odświeżać transmisję. Nie wiem jak to jest bo nie robilem transmisji nigdy ale dużo osób mówi, że nie da się wyrzucic go z trans. Może należałoby wprowadzić takie coś, że jak jedna osoba w bardzo krótkim odstępie czasowym (mam na mysli sekundy, a może nawet setne sekundy) kilka tych samych wiadomości to po prostu dostanie automatycznie kicka. Jest takie coś możliwe? To takie moje przemyślenia. Pozdrawiam :)

Reputacja: -5 | BluzgometrTM: 695
woland
  3 lutego 2013

Temat stary jak świat - poruszany niejednokrotnie - nie wiem czemu nie wprowadzą opóźnienia - pewnie nie potrafią - bo już innego rozsądnego powodu nie znam.

Nie krytykuj masturbacji! To seks z kimś, kogo się kocha! — Woody Allen
ModTV

realista84
realista84
  3 lutego 2013

Woland jak widać nie zależy chyba nikomu na poprawieniu tego starego jak świat problemu. Na innych wideo-czatach bez problemu załatwili tą sprawę i a tu jak widać...nie da się.

OpenYourBeer
OpenYourBeer
  3 lutego 2013
realista84
realista84: Na innych wideo-czatach bez problemu załatwili tą sprawę i a tu jak widać...nie da się.

Szczerze powiedziawszy na innych wideo-czatach jest mniej błędów przy większej ilości oglądających jednego użytkownika, niż tutaj przy wszystkich oglądających.
Pikuj
Pikuj
  4 lutego 2013

Po prostu poszli na ilośc a nie na jakość,przez to że można mieć teraz nieskończenie wiele kont,wystarczy e-mail to spamerzy mają gdzieś bany

AdAbsurdum
AdAbsurdum
  6 lutego 2013

Nie poszli na ilość, prosty algorytm anty-floodowy jest bardzo prosty. Tak samo jak algorytm anty-spamowy opierający się o wyrażenia regularne. Takich rzeczy uczą na uczelniach jak tylko zaczyna się tematyka projektowania stron www. Zresztą - na internecie jest od groma otwartych bibliotek - czy skryptów za to odpowiedzialnych - wystarczy je tylko przepisać - albo jeśli licencja pozwala zaimplementować. (;

Tu nie tyle chodzi o to kto poszedł na ilość/jakość, a prawdę mówiąc... Nie wiadomo o co. (; Wiadomo, teraz są zmiany - ze zmianami powstało trochę błędów i naprawa ich wymaga zasobów. Ale takie rzeczy powinno się robić już na samym początku istnienia portalu - przynajmniej według mnie.

Pikuj
Pikuj
  8 lutego 2013

Nie rozumiesz mnie,wcześniej zeby pisać na Fotka.tv trzeba było podac numer telefonu co eliminowało spamerów w większości ,teraz wystarczy e-mail podać i robić dziesiatki kont na których możesz mieć bany.Napisałem że poszli na ilośc bo zrobili to pewnie zeby więcej osób wchodziło,ale co te osoby będą robić to już ich nie obchodzi

AdAbsurdum
AdAbsurdum
  9 lutego 2013

Już nie można zakładać konta na fotka.tv, ale ciężko powiedzieć, czy to zamierzone działanie czy bug.

sdms
sdms
  14 lutego 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Tu nie tyle chodzi o to kto poszedł na ilość/jakość, a prawdę mówiąc... Nie wiadomo o co

od ponad 1,5 roku jest ta sama odpowiedź programistów: "Nie da się, ale zrobimy autokick"

Szczerze to mam wrażenie, że na tym portalu pracują idioci
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.