pit
Reputacja: 3 | BluzgometrTM: 3
pit
  17 marca 2012 (pierwszy post)

Witam, od długiego czasu mam problem z nadawaniem na fotka.tv. Wiem, że nie tylko mnie ten problem dotyczy, więc na wstępie odrzucam błędną konfiguracje u siebie.
Do rzeczy, problem polega na tym, że podczas nadawania często lubi się pojawić komunikat o braku połączenia z serwerem. Klikam F5 i ładuje się na nowo. Często po takim zabiegu, miniaturki do mojego pokoju na stronie głównej już nie ma, więc nikt z nowych ludzi wejść nie może. Osoby, które do momentu rozłączenia były obecne w większości znikają i nie pomaga im odświeżanie, ani nic innego, wyświetla im za to monit - osoba nie prowadzi transmisji, tylko jak? skoro te kilka osób, które zostały widzą, słyszą i piszą, a ja nadal nadaje...
Po kilku - czasem nastu krotnym odświeżeniu wszystko wraca do normy. Czyli miniaturka na stronie głównej jest i ludzie wchodzą. Nie stanowiłoby to dużego problemu gdyby nie fakt, że podczas godzinnej transmisji potrafi się tak rozłączyć po kilkanaście razy. Większość czasu zajmuje mi więc ogarnięcie tego wszystkiego niż samo nadawanie.
Często występuje identyczna sytuacja, tyle tylko, że komunikat "Disconnect" się nie pojawia. Po prostu wyrzuca większość osób i znikam ze strony głównej.

Dodam tylko, że podczas tego wszystkiego, połączenie z internetem się nie "zrywa", jest stabilne.
Czy może ktoś coś na to poradzić? strasznie to męczące...

kris84ajj
kris84ajj
  17 marca 2012

Pytanie na start: z jakiej przeglądarki korzystasz?

pit
Reputacja: 3 | BluzgometrTM: 3
pit
  17 marca 2012

Opera, Firefox, Chrome - na wszystkich to samo.
Co prawda z opery korzystam najczęściej.
Jaką zalecasz?

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.