aknez
aknez
  13 listopada 2011 (pierwszy post)

Chciałbym się dowiedzieć czy serwis Fotka może zgłosić przestępstwo w postaci namawiania do rozbierania, wmawiania i nakłaniania (pod pozorem rekrutacji do sesji) do pokazywania nagiego ciała osobę niepełnoletnia, osoba która popełniła przestępstwo o której mówię skasowała swój profil (jednak wiem że serwis zobowiązany jest do przetrzymywania adresów IP z których następowało logowanie) więc dotarcie do niej nie powinno być trudne. Chciałem się zapytać jakie są szanse na zgłoszenie tego przestępstwa w przypadku gdy osoba poszkodowana miała by pozostać anonimowa lub nie chciała współpracować z organami ścigania. Posiadam kilka logów / screenshotów na których pokazane są wypowiedzi osoby namawiającej do rozbierania czy takie coś wystarczy by zgłosić przestępstwo a jednocześnie nie mieszać w to osoby poszkodowanej która jest niepełnoletnia.

Adidasowa
Adidasowa
  13 listopada 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Chciałbym się dowiedzieć czy serwis Fotka może zgłosić przestępstwo w postaci namawiania do rozbierania, wmawiania i nakłaniania (pod pozorem rekrutacji do sesji) do pokazywania nagiego ciała osobę niepełnoletnia

to by trzeba było pół fotki.pl wsadzić do pudła :mrgreen: na każdym jedyn kanale znajdzie się minimum 5 osób piszących "pokaż cycki", ''ściągnij bluzeczkę" itp.
aknez
aknez
  13 listopada 2011

Piszących tak, ale nie umawiających się na prywatna sesje (pod pretekstem przyjęcia na modelkę) na prywatnym kanale, nakłaniających do pokazywania piersi i miejsc intymnych z sukcesem... Osoba podawała się za przedstawiciela jakiejś agencji, Profil tej osoby wskazywał na kobietę w wieku 30 lat (został skasowany po zwróceniu mojej uwagi w ciągu 2 min) miała ona kilku znajomych głównie młode dziewczyny, na tym jednym przypadku to się może nie skończyć...
Mówiąc wprost, była to osoba z fikcyjnym profilem, podająca się za fikcyjna osobę, wmawiająca że dzięki tej sesji poszkodowana może zostać modelką, i przeprowadzająca "casting" rozbierany...

Adidasowa
Adidasowa
  13 listopada 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Piszących tak, ale nie umawiających się na prywatna sesje (pod pretekstem przyjęcia na modelkę) na prywatnym kanale, nakłaniających do pokazywania piersi i miejsc intymnych z sukcesem... Osoba podawała się za przedstawiciela jakiejś agencji, Profil tej osoby wskazywał na kobietę w wieku 30 lat (został skasowany po zwróceniu mojej uwagi w ciągu 2 min) miała ona kilku znajomych głównie młode dziewczyny, na tym jednym przypadku to się może nie skończyć... Mówiąc wprost, była to osoba z fikcyjnym profilem, podająca się za fikcyjna osobę, wmawiająca że dzięki tej sesji poszkodowana może zostać modelką, i przeprowadzająca "casting" rozbierany...

trzeba mieć zdrowy rozsądek i nie ufać byle komu. Skoro ktoś jest na tyle naiwny, aby zaufać komuś takiemu z internetu no to sory. Za głupotę się płaci. :zonk:
aknez
aknez
  13 listopada 2011

Sorry widzę że trafiła pani wszystko-wiedząco-oczywista, która najwyraźniej nie rozumie że mowa tu o osobie niepełnoletniej < 15 roku życia (a takie osoby maja prawo być naiwne) i nie chodzi tu o tą osobę tylko o osobę która do tego namawiała, korzysta z serwisu fotka to takich celów i najzwyczajniej w świecie jest pedofilem. Takie działania są karalne pani-wszystkooczywiste i jeśli nie potrafisz tego zrozumieć nie odpisuj więcej w tym poście. Miałem nadzieje że dowiem się czegoś od osoby kompetentnej z team Fotka ale chyba marne szanse.

Adidasowa
Adidasowa
  13 listopada 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Sorry widzę że trafiła pani wszystko-wiedząco-oczywista, która najwyraźniej nie rozumie że mowa tu o osobie niepełnoletniej < 15 roku życia (a takie osoby maja prawo być naiwne) i nie chodzi tu o tą osobę tylko o osobę która do tego namawiała, korzysta z serwisu fotka to takich celów i najzwyczajniej w świecie jest pedofilem. Takie działania są karalne pani-wszystkooczywiste

wiesz ile osób bym musiała zgłosić do teamu za takie zachowanie? Jeśli chodzi o pedofilstwo - tak przestępstwo, ale uważam, że osoby poniżej 15 roku życia nie powinny korzystać z Fotka.tv poza tym chyba jest w regulaminie ze można od 1 albo 16 lat. :woot: więc jeśli osoba nie miala 15 to zlamała regulamin i to ona powinna dostać bana dla swojego własnego bezpieczeństwa.

Konto usunięte
Konto usunięte: jeśli nie potrafisz tego zrozumieć nie odpisuj więcej w tym poście.

jeśli mam coś do napisania to będę się wypowiadała.

Konto usunięte
Konto usunięte: Miałem nadzieje że dowiem się czegoś od osoby kompetentnej z team Fotka ale chyba marne szanse.

z team'u rzadko albo i wcale tu ktoś zagląda. Predzej FP. A jeśli aż tak cię to nurtuje to napisz tu:
http://www.fotka.pl/pomoc
tylko musisz mieć dowody jakieś, np w postaci screen'ów. Bez dowodów nikt ci nic nie zrobi, bo ludziom się na 'sucho' nie wierzy.

Masz i czytaj sobie. Rób dalej co chcesz :mrgreen:
Adidasowa
Adidasowa
  13 listopada 2011

Proszę, znalazlam:

Konto usunięte
Konto usunięte: I. Za co możesz otrzymać blokadę/kicka: Użytkownikowi niedozwolone jest: 16. Nadawanie transmisji przez osoby, które nie ukończyły 15 lat (osoby poniżej 17 roku życia mogą korzystać z serwisu Fotka.tv ZA ZGODĄ OPIEKUNA/RODZICA)

Amen.
aknez
aknez
  13 listopada 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: jeśli mam coś do napisania to będę się wypowiadała.

pewnie idiotyczna odpowiedz to tez odpowiedz...

Konto usunięte
Konto usunięte: wiesz ile osób bym musiała zgłosić do teamu za takie zachowanie? Jeśli chodzi o pedofilstwo - tak przestępstwo, ale uważam, że osoby poniżej 15 roku życia nie powinny korzystać z Fotka.tv poza tym chyba jest w regulaminie ze można od 1 albo 16 lat. więc jeśli osoba nie miala 15 to zlamała regulamin i to ona powinna dostać bana dla swojego własnego bezpieczeństwa.

tu nie chodzi o "pokaz cycki" na kanale gdzie jakieś szalone nastolatki się wygłupiają, widzę że nie rozumiesz tej subtelnej różnicy miedzy "pokaż cycki" a "rozbierz się, pokaż piersi, ładne ciało zasłonimy ci tylko twarz i damy na plakat, teraz ściągnij majtki, masz szanse zostać modelką tylko musimy sie umówić na spotkanie może być dzisiaj ?" etc...

Skoro nie potrafisz miedzy tymi 2 rzeczami wyłapać różnicy to naprawdę podziękuje za rozmowę.
PS: dzięki za link.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.