Chciałbym się dowiedzieć czy serwis Fotka może zgłosić przestępstwo w postaci namawiania do rozbierania, wmawiania i nakłaniania (pod pozorem rekrutacji do sesji) do pokazywania nagiego ciała osobę niepełnoletnia, osoba która popełniła przestępstwo o której mówię skasowała swój profil (jednak wiem że serwis zobowiązany jest do przetrzymywania adresów IP z których następowało logowanie) więc dotarcie do niej nie powinno być trudne. Chciałem się zapytać jakie są szanse na zgłoszenie tego przestępstwa w przypadku gdy osoba poszkodowana miała by pozostać anonimowa lub nie chciała współpracować z organami ścigania. Posiadam kilka logów / screenshotów na których pokazane są wypowiedzi osoby namawiającej do rozbierania czy takie coś wystarczy by zgłosić przestępstwo a jednocześnie nie mieszać w to osoby poszkodowanej która jest niepełnoletnia.
[Kamerki] Zgłaszanie przestępstwa
to by trzeba było pół fotki.pl wsadzić do pudła na każdym jedyn kanale znajdzie się minimum 5 osób piszących "pokaż cycki", ''ściągnij bluzeczkę" itp.
Piszących tak, ale nie umawiających się na prywatna sesje (pod pretekstem przyjęcia na modelkę) na prywatnym kanale, nakłaniających do pokazywania piersi i miejsc intymnych z sukcesem... Osoba podawała się za przedstawiciela jakiejś agencji, Profil tej osoby wskazywał na kobietę w wieku 30 lat (został skasowany po zwróceniu mojej uwagi w ciągu 2 min) miała ona kilku znajomych głównie młode dziewczyny, na tym jednym przypadku to się może nie skończyć...
Mówiąc wprost, była to osoba z fikcyjnym profilem, podająca się za fikcyjna osobę, wmawiająca że dzięki tej sesji poszkodowana może zostać modelką, i przeprowadzająca "casting" rozbierany...
trzeba mieć zdrowy rozsądek i nie ufać byle komu. Skoro ktoś jest na tyle naiwny, aby zaufać komuś takiemu z internetu no to sory. Za głupotę się płaci.
Sorry widzę że trafiła pani wszystko-wiedząco-oczywista, która najwyraźniej nie rozumie że mowa tu o osobie niepełnoletniej < 15 roku życia (a takie osoby maja prawo być naiwne) i nie chodzi tu o tą osobę tylko o osobę która do tego namawiała, korzysta z serwisu fotka to takich celów i najzwyczajniej w świecie jest pedofilem. Takie działania są karalne pani-wszystkooczywiste i jeśli nie potrafisz tego zrozumieć nie odpisuj więcej w tym poście. Miałem nadzieje że dowiem się czegoś od osoby kompetentnej z team Fotka ale chyba marne szanse.
wiesz ile osób bym musiała zgłosić do teamu za takie zachowanie? Jeśli chodzi o pedofilstwo - tak przestępstwo, ale uważam, że osoby poniżej 15 roku życia nie powinny korzystać z Fotka.tv poza tym chyba jest w regulaminie ze można od 1 albo 16 lat. więc jeśli osoba nie miala 15 to zlamała regulamin i to ona powinna dostać bana dla swojego własnego bezpieczeństwa.
jeśli mam coś do napisania to będę się wypowiadała.
z team'u rzadko albo i wcale tu ktoś zagląda. Predzej FP. A jeśli aż tak cię to nurtuje to napisz tu:
http://www.fotka.pl/pomoc
tylko musisz mieć dowody jakieś, np w postaci screen'ów. Bez dowodów nikt ci nic nie zrobi, bo ludziom się na 'sucho' nie wierzy.
Masz i czytaj sobie. Rób dalej co chcesz
pewnie idiotyczna odpowiedz to tez odpowiedz...
tu nie chodzi o "pokaz cycki" na kanale gdzie jakieś szalone nastolatki się wygłupiają, widzę że nie rozumiesz tej subtelnej różnicy miedzy "pokaż cycki" a "rozbierz się, pokaż piersi, ładne ciało zasłonimy ci tylko twarz i damy na plakat, teraz ściągnij majtki, masz szanse zostać modelką tylko musimy sie umówić na spotkanie może być dzisiaj ?" etc...
Skoro nie potrafisz miedzy tymi 2 rzeczami wyłapać różnicy to naprawdę podziękuje za rozmowę.
PS: dzięki za link.