sdms
sdms
  5 lipca 2011 (pierwszy post)

Pomyślałem, że możnaby stworzyć zbiorczy temat z najczęstszymi problemami. Może ci na górze uznają go za wartościowy, wywalą do góry i zablokują możliwość odpowiadania, żeby się tutaj syf nie zrobił i wtedy możnaby zrobić temat "Propozycje do FAQ" i z propozycji ktoś na górze wybierałby wartościowe do wrzucenia do tego tematu ;) Na wstępie malutkie FAQ ode mnie ;)

I. Problemy z nadawaniem.

1. Nie widać obrazu tylko czarne tło.
Odpowiedź:

StyX
StyX: Sprawdź czy inna aplikacja nie blokuje dostępu do kamery (np Skype). Zazwyczaj przegladarka ma najniższy priorytet.

Odpowiedź w Pomocy

2. Problemy z miniaturkami, brak miniaturki, etc.
Odpowiedź:
StyX
StyX: Miniaturka generuje się automatycznie po 10s po pierwszym założeniu pokoju, później trzeba to robić ręcznie poprzez naciśniecie butona "utwórz miniaturkę". Jeżeli Twoja kamera emitujy caly czarny lub czerwony obraz to minitaurka nie wygeneruje się w ogóle.

3. Jak utworzyć miniaturkę?
Odpowiedź:
StyX
StyX: Miniaturka generuje się automatycznie po 10s po pierwszym założeniu pokoju, później trzeba to robić ręcznie poprzez naciśniecie butona "utwórz miniaturkę". Jeżeli Twoja kamera emitujy caly czarny lub czerwony obraz to minitaurka nie wygeneruje się w ogóle.

binoleq
binoleq: kliknij w "utworz miniaturke" pare razy wkoncu zaskoczy :) ty nie bedziesz widzial roznicy chyba ze odświeżysz swoj kanal po ustawieniu miniaturki...

Konto usunięte
Konto usunięte:

II. Problemy z oglądaniem

1. Nie da się połączyć, ciągle pojawia się komunikat "Trwa łączenie z serwerem..."
Odpowiedź:
Konto usunięte
Konto usunięte: f5? Mi zwykle pomaga, ale czasem po kilku razach dopiero

2. Nie słyszę dźwięku
Odpowiedź:
Odpowiedź w Pomocy

III. Problemy ogólne

1. Jak zostać moderatorem?
Odpowiedź:
NETYKIETA (FAQ FOTKA.TV) podaje:
Meffis
Meffis: Moderatorzy wybierani są przez Moderatorów Globalnych i Administratora na podstawie ich subiektywnej oceny.

Inne odpowiedzi znalezione na forum:
binoleq
binoleq: badz aktywna nie lam regulaminu zglaszaj transmisje nieodpowiednie....jezeli bedzie taka potrzeba globalni moderatorzy beda prowadzic nabor ;)

Konto usunięte
Konto usunięte: Udzielaj się na forum, a przy okazji, gdy załapiesz się na post łamiący regulamin, zgłoś osobie mającej prawa moderatorskie, autora tego właśnie posta. Zapisz się do oficjalnej grupy portalu Fotka.tv i śledź na bieżąco wpisy. Natrafiając się tam na wpisy łamiące regulamin, napisz do założyciela grupy i powiadam o tych incydentach. Oglądaj transmisje użytkowników przede wszystkim w celu znalezienia przekroczenia granicy. Gdy się na to natrafisz, raportuj - pisz do jakiegoś moderatora, który jest online, a jeśli nie będzie żadnego to zrób screenshoota i wyślij najlepiej jakiemuś moderatorowi globalnemu (niekoniecznie ze statusem dostępnego).

binoleq
binoleq: do tego wszystkiego dadalbym zeby nie posiadac konta fake ;)

2. Jak zrobić screen'a?
Odpowiedź:
NETYKIETA (FAQ FOTKA.TV) podaje:
Meffis
Meffis: Screen wykonujemy klikając klawisz 'PrintScreen'/'PrtSc'. otwieramy painta, tudzież inny przystosowany program graficzny, klikamy Ctrl V i zapisujemy plik na dysku.

3. Niesłusznie dostałem/łam bana, co mogę zrobić?

Odpowiedź znajdziesz w NETYKIETA (FAQ FOTKA.TV)

4. Moderatorzy są głupi, ciągle banują niewinne osoby, niby za co się mnie czepiają, czemu muszę odpowiadać na pytania moderatora etc.

Przeczytaj w końcu NETYKIETA (FAQ FOTKA.TV) to się dowiesz :)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.