Jeśli ten temat jest już proszę mnie przekierować do niego a jak nie ma to chciałam się dowiedzieć dlaczego na niektórych pokojach nie ma u niektórych osób tej "niebieskiej opcji" z napisem "zgłoś naruszenie regulaminu" ?
[Kamerki] Zgłoś naruszenie regulaminu strona 1 z 2
Sprawdzę czy mam ten sam problem. Podaj choć jeden odnośnik do transmisji aktywnej gdzie tej opcji "nie ma".
i wszystko jasnę, rozumiem teraz doskonale. To w związku z tym moje pytanie, skoro był zgłaszany za pokazywanie pisiola i pokazuje nadal to czemu nikt nie reaguje ani nie można ponownie zgłosić po za zrobieniem screenu?
Może warto byłoby tę funkcję przebudować. Np. na takiej zasadzie:
1. Zgłaszać może każdy 1 raz daną transmisję (do momentu kolejnego rozpoczęcia transmisji przez daną osobę).
2. W panelu moderacji kolejka zgłoszeń sortowana według:
a) czasu zgłoszenia
b) ilości zgłoszeń
W ten sposób na górę trafiałyby najstarsze lub najczęściej zgłaszane transmisje.
W przypadku komentarzy, jeśli dla każdego komentarza przypisany jest odrębny numer ID, to może działać na podobnej zasadzie, z tym, że komentarze powinny być sortowane według id autora komentarza (tak żeby wszystkie zgłoszone komentarze były wyświetlane razem - w ten sposób od razu widać na kogo jest najwięcej różnych zgłoszeń) oraz według liczby zgłoszeń dla danego komentarza (w ten sposób najbardziej bijące po oczach komentarze lądowałyby na górze). Myślę, że to by bardzo ułatwiło wybór osób do banowania.
Ponadto przy każdym profilu powinna być dla moderatorów widoczna informacja ile razy i kiedy ostatnio został zbanowany.
Mógłbyś bardziej opisać tą opcję? Skoro można tylko raz zgłosić osobę to jak działa ilość zgłoszeń? Przypuszczam, że działa to w sposób troszkę dziwny - powiedzmy, że osoba prowadząca transmisję ze względu na jeden raport (sprawdzony oczywiście) dostaje bana i po skończeniu bana zaczyna ponownie prowadzić transmisję. Pewnie dalej można byłoby osobę zraportować, a jeśli ktoś by to uczynił to wtedy byłyby już dwa raporty...
nikt nie napisał że jedno zgłoszenie wystarczy. jest ich parę zawsze..
no i oczywiście że jak ban się kończy to dana osoba może znów transmisje prowadzić, i jeżeli znowu narusza netykietę to można ją zgłosić..
Aczkolwiek te najbardziej nagminne i perfidne naruszenia kończą się stałą blokadą konta/kont z których są nadawane takie transmisje.
tego ja nie wiem, bo nie jestem moderatorem :P opisuję tylko swoją wizję.
Ale ja miałem tak, że nie mogłem zgłosić osoby, której na pewno nie zgłaszałem...
Poza tym powinniście wprowadzić opcję, która by na górę wysuwała "pewniaki" czyli zgłoszenia od osób, które udowodniły, że ich zgłoszenia są trafione. Tzn. jeśli taka osoba dokonuje zgłoszenia to np. zgłoszenie dostaje zieloną otoczkę czy coś :P A później zrobić akcję "zgłoś zboczeńca" xD