czy fotka myslala kiedykolwiek o wprowadzeniu automatycznego dodawania znakow wodnych/ pieczatek itd. do wrzucanych na portal zdjec?
ostatnio coraz czesciej slyszy sie o kradziezy zdjec, podszywaniu sie pod inne osoby itd. to w pewien sposob mogloby ukrocic tego typu zachowania.
ktos cos wie na ten temat?
lista tematów
[Pomysłomat] automatyczne znaki wodne na zdjeciach strona 1 z 2
jak dla mnie przezroczysty podpis moglby przechodzic przez cale zdjecie.
no szkoda, ze wylaczona zostala opcja zabezpieczania zdjec
Kiedys byl podpis w dolnym rogu, ale to nie chronilo od kradziezy, bo latwo bylo "obciac" zdjecie.
Pomysl z przezroczystym logiem lub podpisem fotki mi sie podoba. :-)
Miałem zły dzień. Tydzień. Miesiąc. Rok. Życie. Cholera jasna.
Kiedyś była blokada jeżeli ktoś skopiował/ukradł zdjęcie czyjeś z fotki to dodanie takiego zdjęcia było nie możliwe na inne konto ponieważ wyskakiwał komunikat : Nie można dodać zdjęcia, ponieważ pochodzi ono z profilu Owad.fotka.pl
Ale jak widać posciagali blokady i teraz jet jak jest.
A jeżeli chodzi o fotki z innych profili to tak jak DyktatorMody napisał.
HardStyle
Idealnych zabezpieczeń nie ma. Można zdjęcie obrócić, przerobić, obciąć podpis itd.
leon28: wlasnie mialem cos takiego, ktos ukradl moje zdjecia tu na fotce. musze sam ponanosic znaki wodne na fotki i powymieniac je z tymi obecnymi.
Nie ma przeszkód aby próbować się zabezpieczyć.
Trzeba być ostrożnym w internecie a najlepiej zweryfikować w realnym świecie.
Wrzucam bomby na forum. Kryć się!
W dobie powszechnosci 'prt scrn', painta i roznej masci programow graficznych, takie rozwiazanie nie daje 100% pewnosci ochrony przed kradzieza fotek, aczkolwiek w jakims stopniu zawsze zabezpieczy fotografie.
Osobiscie jestem na tak ;)
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
usuniecie wszystkich napisow z tego zdjecia byloby zupelnie nieoplacalne,a przezroczystosc tekstu jeszcze chyba nie przeszkadza w odbiorze. automat z taka mozliwoscia zmiany zdjec bylby na fotce bardzo porzadany.