Avatar użytkownika gregbondgregbond
Reputacja: -164 | BluzgometrTM: 1
gregbond
  29 grudnia 2015 (pierwszy post)

Forum umiera może czas na zmiany, według mnie jest duży potencjał tylko bez pomocy fotki to nie będzie możliwe, warto spróbować ożywić, super że dodali forum na aplikacji, to znaczy że całkowicie nie przekreślają przyszłości forum i tym mnie zaskoczyli pozytywnie d83ddc4d

Może dobrym pomysłem na ożywienie byłoby reklamowanie tematów w powiadomieniach, członkom tej grupy , w każdej chwili użytkownik będzie mógł zrezygnować z takich powiadomień. Tematy z ukrytym wpisem, byłyby automatycznie usuwane z powiadomień.

Kolejny to dodanie prostego filtra na forum, ukrywającego tematy zamknięte jak i z ukrytym wpisem, domyślnie włączone pokazujące tylko otwarte, jak ktoś się zapozna z forum to zauważy opcje, a nie zniechęci się do forum pozamykanymi tematami.

Następny pomysł to dodanie prostego przycisku przenoszącego do następnego tematu, tak samo jak to jest na profilach, kolejność byłaby aktualizowana po wejściu na dany dział.

Fajnie jakby zmieniono wygląd działów, aktualnie wszystko się zlewa, nie ma wyróżnionych najnowszych postów w danym dziale jak i brak ikonki że dany temat jest nowy.

Wielu użytkowników chce się podzielić ciekawym teledyskiem czy krótkim filmem z Yotube, fajnie jakby była możliwość obejrzenia z poziomu forum, oczywiście autor temtu musiałby wpisać obowiązkowo krótkie zdanie...

Przydałoby się odświeżenie regulaminów niektórych działów, jak i dodanie odnośnika przy opcji oddawania tematu, żeby autor mógł się zapoznać i ułatwić mu to.

d83cdf1fTo chyba na tyle, zachęcam bardzo do poparcia moich pomysłów, a też do wypowiedzi co o tym myślicie.d83cdf1f

"Dzisiaj grubas nie wie, czy ciepło czy zimno, a jutro pójdzie do urny głosować, i nie dziw się pan, że pojutrze obudzisz się pan w trzeciej rzeszy"
ZientulaEXP
Reputacja: -11 | BluzgometrTM: 5
ZientulaEXP
  1 stycznia 2016

- chcesz zmienić regulamin to napisz chociaż jaki regulamin i w czym jest zły
- co do filmów opcja spotykana na forach i przydatna
reszta średnio część na tak część na nie ale daje łapke w górę za starania a to i tak dużo bo na co dzień jestem wymagający i upierdliwy

gregbond
  2 stycznia 2016
ZientulaEXP
ZientulaEXP: - chcesz zmienić regulamin to napisz chociaż jaki regulamin i w czym jest zły
Obecny regulamin jest zły, pierwsze to jego umiejscowienie, nawet jak jest na czerwono to wątpię że ktoś tam wejdzie i będzie próbował to zrozumieć, jak ma ochotę szybko coś napisać, za dużo zbędnych aspektów opisanych w niektórych działach, kolejna kwestia to w wielu wiszą byli moderatorzy, nikt tego nie aktualizuje... Powinien być jeden ogólny regulamin forum, w nim opisane jakie jest zachowanie niedopuszczalne na całym forum, w nim opisane najważniejsze kwestie, typu: kto może zablokować temat /usunąć wpis, kto może przenosić tematy i czemu tak się dzieje, gdzie się zgłosić w przypadku gdy się uważa że niesłusznie dostało bana, na jaki czas można dostać blokadę czasową, komu zgłosić niestosowne zachowanie, w nim aktualnie wymienione osoby pilnujące porządku na forum i inne bardzo ważne które tu nie wymieniłem.

W każdym dziale pod opcją pisania tematu powinny być wymienione skrócone zasady o czym można pisać / a o czym nie lub odnośnik do opisanych zasad danego działu z linkiem do ogólnego regulaminu forum podwieszonego na Hydepark. Zasady każdego działu powinny być zawsze na pierwszym miejscu i wyróżnione kolorem lub duże litery.

ZientulaEXP
ZientulaEXP: - co do filmów opcja spotykana na forach i przydatna
Właśnie tego nie lubię na fotce, sam goły link, a jak już przejdę na inny serwis to zostaje tam na dłużej coś posłuchać i obejrzeć z proponowanych, fotka powinna zatrzymywać użytkowników w swoim serwisie, a nie odsyłać...

ZientulaEXP
ZientulaEXP: reszta średnio część na tak część na nie ale daje łapke w górę za starania a to i tak dużo bo na co dzień jestem wymagający i upierdliwy
Dziękuje za wypowiedzenie się i poparcie, wiele w temacie nie chciałem opisywać żeby był zrozumiały dla wszystkich...
"Dzisiaj grubas nie wie, czy ciepło czy zimno, a jutro pójdzie do urny głosować, i nie dziw się pan, że pojutrze obudzisz się pan w trzeciej rzeszy"
ZientulaEXP
ZientulaEXP
  2 stycznia 2016

Nie oczekuj od fotki zbyt wiele oni nawet dobre pomysły potrafią słabo zrealizować a wierz mi pare moich zrealizowali kilka lat wstecz. Poprosić ich by coś dodali jest łatwo ale doprosić się o doszlifowanie czegoś to już opór niesamowity. Im nie przeszkadza że wchodząc na forum zobaczę post w którym treść jest wykasowana i głowie się po co pusty wątek na forum stoi albo czemu nie mogę rozpoznać który temat jest zamknięty.

gregbond
  3 stycznia 2016
ZientulaEXP
ZientulaEXP: Nie oczekuj od fotki zbyt wiele oni nawet dobre pomysły potrafią słabo zrealizować a wierz mi pare moich zrealizowali kilka lat wstecz. Poprosić ich by coś dodali jest łatwo ale doprosić się o doszlifowanie czegoś to już opór niesamowity. Im nie przeszkadza że wchodząc na forum zobaczę post w którym treść jest wykasowana i głowie się po co pusty wątek na forum stoi albo czemu nie mogę rozpoznać który temat jest zamknięty.
Takie mają podejście wiem o tym, mają daleko gdzieś słowa użytkowników o potrzebę zmian, mają jeden kierunek usuwać opcje i priorytet urządzenia mobilne, a nie pełna wersja serwisu, tylko jak forum dodali na aplikacji to warto pomyśleć o wprowadzeniu kosmetycznych zmian i pomocy w dotarciu do użytkowników z ciekawymi tematami. Co zrobią to ich decyzja, oni na wszystko potrzebują czasu, dawno nie było zmian i daje im kolejne propozycje, warto próbować może wyciągną jakieś wnioski i wprowadzą zmiany.
__________________________________________________________________________________

Podbijam też mój stary temat, szybko zamykanych automatycznie tematów http://www.fotka.pl/forum/pomyslomat/565,Forum_-_temat_zamkni :)

Warto rozmawiać :)
test
test:
mark
mark:
ZientulaEXP
ZientulaEXP
  3 stycznia 2016

wiesz na stworzenie pomysłomatu zeszło im może z dwa tygodnie po mojej awanturze na forum ale wersja mobilna fotki jest tak spierdzielona że nawet nie chcę jej opisywać. Ja im powiedziałem że jak serwis będzie niewygodny upierdliwy itp to ludzi nie ściągną tutaj tylko będą utrzymywać resztki z dawnej świetności i nowych co ten serwis oleją. Bardziej chyba im by się opłaciło sprzedać fotke niż ciągnąć ten upadający syf bo ktoś doświadczony może fotke odbudować.

gregbond
  17 stycznia 2016

Podbijam :)

GRADEK83
GRADEK83
  26 stycznia 2016

Moim zdaniem zdała by się opcja lepszego cytowania bo to co teraz jest to tragedia raz działa raz nie. Generator kodu [im g][/im g] i [u rl][/ u rl]

praksa
praksa
  27 stycznia 2016
test
test:

mark
mark:

ragni
ragni:

niech ktoś z waszego całego teamu, ktokolwiek... chociażby ten co wymyślił ten dział dał znać, ze w ogóle czyta te tematy, to ze sie nikt z was nie wypowiada to wiadomo, sępy fotkowe zamęczyłyby w jednym temacie.
Jak nic nie zostało wprowadzone, poparte a może nawet nie zostało przeczytane, to chyba taki dział nie ma sensu.
Paffeuu
Paffeuu
  4 lutego 2016

Spoko :D

Adams111
Reputacja: 4 | BluzgometrTM: 16
Adams111
  7 lutego 2016

Zacheta dla nowych by wchodzili ? Zrobic reklame wsadzic do Tv i tak jak inne serwisy randkowo- spolecznosciowe sie reklamowały nie tylko reklama w Tv a bannery w internecie i do tego np. Dla nowych przetestowanie opcjii platynch przez przykladowo 1-3 dni.

BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  7 lutego 2016
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970
gregbond
gregbond: Kolejny to dodanie prostego filtra na forum, ukrywającego tematy zamknięte jak i z ukrytym wpisem, domyślnie włączone pokazujące tylko otwarte, jak ktoś się zapozna z forum to zauważy opcje, a nie zniechęci się do forum pozamykanymi tematami.

i tak i nie...
O ile w przypadku tematow z usunietym postem tytulowym, pomysl jestem sklonna poprzec, o tyle, co do zamknietych mam mieszane odczucia - zwlaszcza w kontekscie np. forum fotki (czesc tematow, po rozwiazaniu problemu jest zamykana. - moga byc przydatne osobie, ktora ma podobny/taki sam problem)

Osobiscie bardziej widzialabym tu rozwiazanie w postaci dzialu KOSZ (ktory 'wszystko przyjmie :P) gdzie trafialyby tematy ze skasowanymi postami + nieregulaminowe zamkniete...

gregbond
gregbond: Przydałoby się odświeżenie regulaminów niektórych działów, jak i dodanie odnośnika przy opcji oddawania tematu, żeby autor mógł się zapoznać i ułatwić mu to.

częsciowo jest zrobione :mrgreen:
Reszta na dniach
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
binoleq
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 13
binoleq
  7 lutego 2016
gregbond
gregbond: jak i dodanie odnośnika przy opcji oddawania tematu, żeby autor mógł się zapoznać i ułatwić mu to.

Pomysli sie...zobaczymy co z tego wyjdzie...

"Dlaczego nie mówisz mi, że mnie kochasz?Już raz to powiedziałem, jak coś się zmieni dam Ci znać."

gregbond
  8 lutego 2016
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: o tyle, co do zamknietych mam mieszane odczucia - zwlaszcza w kontekscie np. forum fotki (czesc tematow, po rozwiazaniu problemu jest zamykana. - moga byc przydatne osobie, ktora ma podobny/taki sam problem)
Racja czasem są tematy zamykane, w miarę większego ruchu to musiałoby się dziać częściej, wtedy w działach technicznych by nie działało domyślne ukrywanie tematów zamkniętych, a nic nie wnoszące przenoszone na inny dział i tam ukryte.

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: Osobiscie bardziej widzialabym tu rozwiazanie w postaci dzialu KOSZ (ktory 'wszystko przyjmie :P) gdzie trafialyby tematy ze skasowanymi postami + nieregulaminowe zamkniete...
Wielu by się nie spodobało że temat jego trafił do kosza, pomimo że zamknięty, a sam filtr segregujący by wybaczył i nie miał żalu.

binoleq
binoleq: Pomysli sie...zobaczymy co z tego wyjdzie...

Super, jest tam na tyle miejsca, więc nie powinni mieć problemu :)
binoleq
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 13
binoleq
  8 lutego 2016
gregbond
gregbond: . Super, jest tam na tyle miejsca, więc nie powinni mieć problemu :)
Niestety nie poszlo ...

"Dlaczego nie mówisz mi, że mnie kochasz?Już raz to powiedziałem, jak coś się zmieni dam Ci znać."

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.