zyjprawda
zyjprawda
  14 listopada 2015 (pierwszy post)

Dlaczego tutaj nie ma takiego działu? Są pewnie i ludzie z wartościami, chcieliby czasami ze sobą pogadać, są pewnie i tacy, którym Bóg "dziś" jest obcy, a chcieliby poznać "przy okazji", czy istnieje, dlaczego warto wierzyć itp, itd. Wiara/religia chociaż taka nazwa?
Rozważcie to redakcjo!

ThePolishMrTrololo
ThePolishMrTrololo
  16 listopada 2015

[Haha redakcjo
Czemu ich tak dziwacznie nazwałeś ?
Jestem jak bardziej na nie
Był ziomek co chciał dział polityka i jak widać nic z tego nie wyszło
To i z tego tez nic pewnie nie bedzie

zyjprawda
zyjprawda
  16 listopada 2015

Poityka, to nie religia.
Zobaczymy co będzie, różaniec można wziąć w dłoń i się modlić za normalność w Narodzie Polskim.
Z Panem Bogiem

BoyEvil
BoyEvil
  16 listopada 2015

Jestem na nie

- Mały ruch w dziale
A jakby był to by było dużo kłótni

zyjprawda
zyjprawda
  16 listopada 2015

Nie ma reguły, jak będzie mało osób nawet to osoby chociaż takie, które chcą porozmawiać.
A kłótni nie musi też być, zobaczymy.

p.s. Nie utożsamiaj się chłopie z diabłem, bo to ścierwo ci namieszać może w życiu strasznie i będziesz miał problemy, proszę poczytaj o tym w sieci trochę.

tomku77kowalczyk
tomku77kowalczyk
  16 listopada 2015

Ty wartościowy radź sobie!

BoyEvil
BoyEvil
  16 listopada 2015

Załóż sobie własne forum i. Tam daj taki dział

zyjprawda
zyjprawda
  16 listopada 2015

Nie chodzi o to, żeby własne forum zakładać, tylko móc ewangelizować tych, którzy tego potrzebują albo rozmawiać z tymi, którzy chcą PRZY OKAZJI ZAPYTAĆ O COŚ, są i tacy, wierzcie lub nie. Redakcja sama zadecyduje, daj Boże, będą słuchać głosu sumienia.

tomku77kowalczyk
tomku77kowalczyk
  17 listopada 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Jestem na nie - Mały ruch w dziale A jakby był to by było dużo kłótni

zyjprawda
zyjprawda
  17 listopada 2015

Może nie było by wcale tak wiele kłótni, nie wiadomo. jak wspomniałem wyżej są i tacy co by chcieli porozmawiać pewnie :)

esquilo
Reputacja: -449 | BluzgometrTM: 725
esquilo
  17 listopada 2015

Nie.

Konto usunięte
Konto usunięte: Może nie było by wcale tak wiele kłótni, nie wiadomo. jak wspomniałem wyżej są i tacy co by chcieli porozmawiać pewnie :)

Jeżeli będą chcieli, założą temat na... Hydepark-u.
zyjprawda
zyjprawda
  17 listopada 2015

Temat, to nie dział. Ludzie, co wy się zamykacie tam na temat Boga i religii?

praksa
praksa
  19 listopada 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: którzy tego potrzebują

Ci którzy tego potrzebują ida do kościoła, chyba, ze jesteś jehowy, oni tez są natrętni i pukają do drzwi głosić słowo Boże.
oponentka
oponentka
  19 listopada 2015

Nie. Już Ci wyjaśniałam dlaczego. Nie znając osoby i kontekstu w jakim pisze i do czego się odnosi można wpaść w niezłe tarapaty. Nazewnictwo którego Ty używasz, inne osoby będą go również używać, ale odniesieniu do czegoś zupełnie innego. Sam popełniłeś kilka błędów i nie wiem czy wynikały one z niewiedzy czy były zamierzone, bo z kolei słownictwo przeciwstawne u Ciebie pozostawia dużo do życzenia. Ogólnie nie jestem zwolenniczką ewangelizacji przez kabel. Owszem taka dyskusja ma sens, ale na stronkach autoryzowanych przez dane religie i wyznania kiedy rozmówca dokładnie wie gdzie i do kogo trafił, a osoby które owego wsparcia duchowego udzielają przedstawiają się z imienia i nazwiska.

zyjprawda
zyjprawda
  19 listopada 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: zyjprawda: którzy tego potrzebują Ci którzy tego potrzebują ida do kościoła, chyba, ze jesteś jehowy, oni tez są natrętni i pukają do drzwi głosić słowo Boże.

Dobre, dobre, ale tutaj chodzi o to właśnie, że to działa w dwie strony.
Jak wspomniałem mogą być takie osoby, które jak przychodzą na sieć chcą pomówić o Bogu też czasami, bo czasami nie rozumieją czegoś, mają problem z pójściem do kościoła albo nie rozumieją wielu kwestii.
Owszem, są fora tematyczne,ale nie zaszkodziłoby jakby był i taki dział na tym forum. Zawsze ktoś może się odezwać.
Jak was to nie interesuje, nie musicie tam zaglądać, pełna tolerancja. to tak jak z kioskiem z gazetami, każdy ma prawo coś zaoferować, nie musisz wszystkiego czytać, ale nie odbieraj komuś szansy na to, żeby zaistniał.
jak wspomniałem, temat na czasie i warto przemyśleć, co też zostawiam moderacji/redakcji do decyzji.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.