Beholder
Reputacja: -68 | BluzgometrTM: 30
Beholder
  27 stycznia 2015 (pierwszy post)

Zarówno w wiadomościach prywatnych jak i w komentarzach pod zdjęciem (oraz w komentarzach do profilu, które chwilowo(?) są widoczne jedynie dla właściciela profilu) można stosować zapis @nick, który ma kilka cech:
1) linkuje do danego profilu przez co łatwiej jest do niego przejść
2) wysyła powiadomienie danemu userowi przez co można go niejako przywołać do dyskusji albo dać znać, że się o nim pisze

Wnoszę o dodanie tej funkcjonalności w postach na forum. Chciałbym być powiadamiany gdy ktoś się odnosi do moich słów i stosuje zapis, który funkcjonuje w reszcie portalu.

"Czasem lepiej się nie odzywać i wydawać sie głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości." - Mark Twain

GRADEK83
GRADEK83
  3 lutego 2015

Przecież to już jest nawet na czat kamerkach :/
Na forum jak ktoś cytuje twoje wypowiedzi to też masz to w powiadomieniach.
kolejny pomysł do kosza

Beholder
Beholder
  3 lutego 2015

Kolejny post bez 10 sekund pomyślenia.
Przeczytaj mój wpis ponownie i przemyśl swoją wypowiedź.

"Czasem lepiej się nie odzywać i wydawać sie głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości." - Mark Twain

GRADEK83
GRADEK83
  3 lutego 2015
Beholder
Beholder: 2) wysyła powiadomienie danemu userowi przez co można go niejako przywołać do dyskusji albo dać znać, że się o nim pisze

Beholder
Beholder: postach na forum

POWIADOMIENIA JUŻ TAKIE SĄ na forum po zacytowaniu słów danego usera a na czatach przy wpisaniu pierwszych trzech liter z danego niku i wciśnięciu Tabulatora.
Beholder
Beholder
  3 lutego 2015

A gdzie w mojej propozycji jest cokolwiek o cytowaniu? Gdzie tam jest coś o chacie?
Naucz się proszę czytania ze zrozumieniem.
To jest wniosek o ujednolicenie. W tej chwili napisanie tutaj @GRADEK83 nie działa tak, jak w innych częściach serwisu.

GRADEK83
GRADEK83
  3 lutego 2015
Beholder
Beholder: @GRADEK83 nie działa tak, jak w innych częściach serwisu.

Jest opcja cytowania z której najwyraźniej jeszcze się nie nauczyłeś korzystać to akurat jest wystarczające bez konieczności małpowania @. Tyle w temacie.
Beholder
Beholder
  3 lutego 2015

To jest Twoje zdanie, ja jednak jestem zwolennikiem spójności i stąd moja sugestia.
A cytować umiem, ale w przeciwieństwie do Ciebie, wiem, że cytowanie poprzedniego postu to zwykłe faux pas.
Tyle w temacie. I dzięki za minusa. Doceniam zaangażowanie.

BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  3 lutego 2015
Beholder
Beholder: Zarówno w wiadomościach prywatnych jak i w komentarzach pod zdjęciem (oraz w komentarzach do profilu, które chwilowo(?) są widoczne jedynie dla właściciela profilu) można stosować zapis @nick, który ma kilka cech: 1) linkuje do danego profilu przez co łatwiej jest do niego przejść 2) wysyła powiadomienie danemu userowi przez co można go niejako przywołać do dyskusji albo dać znać, że się o nim pisze Wnoszę o dodanie tej funkcjonalności w postach na forum. Chciałbym być powiadamiany gdy ktoś się odnosi do moich słów i stosuje zapis, który funkcjonuje w reszcie portalu.

W sumie ja podobnie jak Gradek rozumiem Twoją sugestię :and:...

Mógłbyś to jakoś bardziej zobrazować? :woot:

Btw. Nie wiem czy ide dobrym tokiem rozumowania... Chodzi o coś w rodzaju powiadomienia, gdy ktoś wspomni o nas w jakiejś wypowiedzi? :woot:
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
Beholder
Beholder
  3 lutego 2015

Wpisz @IstniejącyNick w:
1) wiadomości prywatnej
2) w komentarzu
3) na chacie
4) na forum

W pierwszych 3 punktach nick będzie linkował do profilu, a właściciel konta dostanie powiadomienie. Czwarta pozycja odstaje od reszty, nie jest spójna, ten zapis na forum nie działa tak jak Wszędzie Indziej™. Sugestia jest taka by to ujednolicić i punkt 4 działał jak pozostałe.

Teraz jasne?

Reputacja: -5 | BluzgometrTM: 695
woland
  5 lutego 2015

Ja rozumiem i jestem za, bo w tej chwili forowicz musi otagować
[.quote=Beholder] [/quote.] (bez kropek)
by uzyskać

Beholder
Beholder:

a chodzi o to by wpisując:
bla, bla, bla @Beholder bla, bla, bla
uzyskać
bla, bla, bla Beholder bla, bla, bla
z pojawieniem się info o odwołaniu w powiadomieniach wspomnianego usera

I to jest dobra propozycja bo bardzo by ułatwiło

Nie krytykuj masturbacji! To seks z kimś, kogo się kocha! — Woody Allen
ModTV

Beholder
Beholder
  5 lutego 2015

Dzięki za zrozumienie, ale patrząc na ogólne oceny propozycji w tym dziale, minusowanie bez rozumienia jest tu chyba świecką tradycją ;)

GRADEK83
GRADEK83
  5 lutego 2015

Po to jest cytowanie aby wybierać sobie kawałek zdania który chcemy cytować bo czasem w czyjejś odpowiedzi jest więcej jak jedno zdanie cytując odnosimy się do konkretnej części danej wypowiedzi jaką cytujemy stosują @ to tak jak by nie ma tam wyszczególnienia danej części zdania na jakie odpowiadamy. Małpując z forum zrobili byśmy czat.

Beholder
Beholder
  5 lutego 2015

A czy przeszło Ci przez myśl, że może chcemy przywołać osobę zainteresowaną do danego wątku? Powiedzmy, że za miesiąc ktoś zgłosi podobną sugestię. @woland mógłby wtedy napisać posta, że "@Beholder niedawno to zgłaszał" powiadamiając mnie automatycznie, że dzieje się coś, co może mnie zainteresować. Co miałby cytować mojego w wątku, w którym mnie nie ma?

Nikt nie chce niczego małpować. Jest tylko sugestia o ujednolicenie. Jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Nikt Ci nie będzie kazał korzystać z tej formy zapisu.

GRADEK83
GRADEK83
  5 lutego 2015

Dobry duszek ostrzegał mnie abym się nie udzielał tu. Widzę że miał racje z wiatrakami walczył nie będę.

Beholder
Beholder
  5 lutego 2015

No właśnie nie rozumiem dlaczego chcesz z kimkolwiek walczyć :)
Przedstawiłem sugestię, Ty nie nie zgadzasz, woland się zgadza, reszta ma to gdzieś, koniec pieśni.
Peace & love.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.