krzysiiu
krzysiiu
  25 stycznia 2015 (pierwszy post)

Witam czy ktoś jest za ulepszeniem zabezpieczenia zdjęć ? aby przykładowo jak ktoś pobierze twoje zdjęcie wyświetla mu się czarny obrazek widziałem takie zabezpieczenie na portalach randkowych :) nie zła rzecz . bo zabezpieczenie exif jest słabe :) Kto jest za łapka w górę

AIeksandra
AIeksandra
  25 stycznia 2015
krzysiiu
krzysiiu: aby przykładowo jak ktoś pobierze twoje zdjęcie wyświetla mu się czarny obrazek widziałem takie zabezpieczenie na portalach randkowych
Jest wiele sposobów na "pobranie" czyjegokolwiek zdjęcia, można łatwo ominąć wszelakie zabezpieczenia, więc.. d83ddc4e ;)
Beholder
Reputacja: -68 | BluzgometrTM: 30
Beholder
  25 stycznia 2015
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970

Absolutnie nie wiesz o czym piszesz.

EXIF to nie zabezpieczenie. To zestaw metainformacji, które można dodać do zdjęcia. Najczęściej pochodzą z aparatów i informują o dacie zrobienia zdjęcia czy parametrach typu przesłona czy czas otwarcia migawki.

Czarny obrazek? Skoro przeglądarka może wyświetlić zdjęcie to oznacza, że je pobrała. Nie da się zabezpieczyć jego ściągnięcia. Wszelkie próby typu blokowanie prawokliku przez JS, dodawanie przeźroczystej nakładki etc to tylko zbędna komplikacja strony, którą da się obejść w 0,7 sekundy dla kogokolwiek po kwadransie kursu HTML.

Zasada jest prosta. Jeśli nie chcesz by ktoś ściągnął Twoje zdjęcie, nie wrzucaj go do Sieci.

"Czasem lepiej się nie odzywać i wydawać sie głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości." - Mark Twain

krzysiiu
krzysiiu
  25 stycznia 2015

wiem ale takie zabezpieczenie jest juz stosowane na innych portalach a fotka o tym nie wie i jest do tyłu :) pozdro

krzysiiu
krzysiiu
  25 stycznia 2015
na pewno jest to lepsze niz zapisz jako obrazek i bum masz :D daj zapisz jako obraz i mniej czarny obrazek :D nie kazdy jest hakerem jak AIeksandra :D haha :)
krzysiiu
krzysiiu
  25 stycznia 2015

Jak narazie to każdy potrafi tylko krytykować a fotka jak była z przed 10 lat taka sama jest teraz każdy moze zapisać sobie fotko :) oczywiscie mozna walnąć screena Hakerzy :) ale nie każdy to potrafi wiec zabezpieczenie na pewno dużo by dało niz leżenie i nie robienie nic :) Pozdro

esquilo
Reputacja: -449 | BluzgometrTM: 725
esquilo
  25 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Jest wiele sposobów na "pobranie" czyjegokolwiek zdjęcia, można łatwo ominąć wszelakie zabezpieczenia,

A znany nam Olu zrzut ekranu przebija je wszystkie d83dde09.
AIeksandra
AIeksandra
  25 stycznia 2015
krzysiiu
krzysiiu: nie kazdy jest hakerem jak AIeksandra :D
Haha, dzięki. d83dde09 Aczkolwiek do tego nie trzeba być hakerem, wystarczy czasami użyć czegoś takiego jak "mózg". d83dde09
esquilo
esquilo: A znany nam Olu zrzut ekranu przebija je wszystkie
Screen jest dobry i na fotce bez żadnych problemów można go zrobić, ale na innych portalach gdzie można sobie ustawić przezroczystość boksów i na zdjęciach pokazuje się często tło jakie ustawiliśmy sobie na profilu- wówczas zrzut ekranu nic a nic nie da. d83dde09 No chyba że ktoś lubi takie słiiiiitki np. z jakimiś kółkami na facjacie. :)
krzysiiu
krzysiiu
  25 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: esquilo

Masz dobre pomysły jakbyś ty :) tam coś mogła zmienić byłoby lepiej :) Pozdro Masz pojęcie widze
esquilo
Reputacja: -449 | BluzgometrTM: 725
esquilo
  25 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Screen jest dobry i na fotce bez żadnych problemów można go zrobić

I do tego się odniosłam.
Konto usunięte
Konto usunięte: ale na innych portalach gdzie można sobie ustawić przezroczystość boksów i na zdjęciach pokazuje się często tło jakie ustawiliśmy sobie na profilu- wówczas zrzut ekranu nic a nic nie da

Wszystko da się obejść. Jak wspomniałaś:
Konto usunięte
Konto usunięte: wystarczy czasami użyć czegoś takiego jak "mózg"

d83dde09.
Pablos1981
Reputacja: 366 | BluzgometrTM: 5
Pablos1981
  25 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Screen jest dobry i na fotce bez żadnych problemów można go zrobić, ale na innych portalach gdzie można sobie ustawić przezroczystość boksów i na zdjęciach pokazuje się często tło jakie ustawiliśmy sobie na profilu- wówczas zrzut ekranu nic a nic nie da. No chyba że ktoś lubi takie słiiiiitki np. z jakimiś kółkami na facjacie. :)

Daj mi proszę linka do jakiegoś zdjęcia z takiego portalu a udowodnię Ci jak bardzo się mylisz.

Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem.
Nieważne jak dobrze grasz, gołąb i tak poprzewraca wszystkie figury,
nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał.

Beholder
Reputacja: -68 | BluzgometrTM: 30
Beholder
  25 stycznia 2015

Zaprzestańcie tej jałowej dyskusji. Jeśli jakiś portal "blokuje" ściąganie zdjęć, które wyświetla, to pewnie był pisany w latach '90. Szkoda na to energii.
Jak już pisałem: nie chcesz by ktoś ściągnął Twoje zdjęcie? Nie wrzucaj jej do Sieci.

"Czasem lepiej się nie odzywać i wydawać sie głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości." - Mark Twain

ZientulaEXP
Reputacja: -11 | BluzgometrTM: 5
ZientulaEXP
  29 stycznia 2015

niema sensu utrudniać komuś pobieranie zdjęć do fapfolderu bo i tak to zrobi jak nie po dobroci to znajdzie jakiś program
kiedyś ludzie kopiowali moje profile, moje opisy, moje zdjęcia i jedyna obrona to report takich osób

fejk
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 10
fejk
  30 stycznia 2015

Żeby zdjecia były zabezpieczone. Powinien być znak wodny przezroczysty na tyle aby jednak był widoczny na samym środku fotki. Tak jak czasami znajdziemy nawet u wujka google na tłach czy wszelakich zdjeciach z poszczególnych stron, które chronią swoje prawa autorskie.

Dwa razy byłem na progu ruiny: raz, kiedy zostałem w sporze pokonany, a drugi raz kiedy spór wygrałem.
fejk
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 10
fejk
  30 stycznia 2015

Do powyższego dodam:
Że dane nicka na zdjęciu jakie było kiedyś w prawym rogu fotki był do ominiecia, bo było można wyciąć. A zablokowanie ściągania zdjęć na fotce i do tego przezroczysty znak wodny z logo fotki - wielu śmiałkom by odebrało chęci nawet screen'owania, bo takowe zdjęcie nie miało by popytu ani tu na lewym koncie, ani wędrowania po innych portalach. :)

Dwa razy byłem na progu ruiny: raz, kiedy zostałem w sporze pokonany, a drugi raz kiedy spór wygrałem.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.