HardOla
HardOla
  23 stycznia 2015 (pierwszy post)
1. Profil zweryfikowany.
Istnieje możliwość zweryfikowania się, tzn potwierdzenia iż osoba ze zdjęć to ta do której należy konto... Więc można by ujawnić to dla wszystkich, a nie tylko dla moderatorów.
Taki mały przykład: logo fotki i napis "Profil Zweryfikowany".

Ułatwiłoby to zgłaszanie "fejków".

2. Gwiazda.
Dodajcie w końcu nowe gwiazdy, te już się "przejadły"...
Jakiegoś ptaka, konia, liście, cokolwiek.. Zaskoczcie nas.
Może by tak dodawać nowe co miesiąc, by zachęcić ludzi do zakupu gwiazdy?

Pozdrawiam!!
krzysiiu
krzysiiu
  25 stycznia 2015

Jestem za więkoszć profili to zdjęcia zdarde z neta jakieś modelki podszywajacych sie :) DObry pomysł z weryfikacja maiłbym pewnośc ze nie pisze z chłopakiem który wrzucił sobie foty laski z neta

NiegrzecznyCoNoc
NiegrzecznyCoNoc
  25 stycznia 2015

Podbijam oba pomysły :)

Shaitan
Shaitan
  26 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Profil zweryfikowany. Istnieje możliwość zweryfikowania się, tzn potwierdzenia iż osoba ze zdjęć to ta do której należy konto... Więc można by ujawnić to dla wszystkich, a nie tylko dla moderatorów. Taki mały przykład: logo fotki i napis "Profil Zweryfikowany".

Pomysł sam w sobie zły nie jest, ALE:

1. User daje mi zdjęcie weryfikacyjne.
2. Klikam na jego profilu magiczny guzik "zweryfikowany".
3. User kasuje swoje fotki, dodaje zdjęcie np. Hitlera.
4. Hitler ma zweryfikowane konto?

Oczywiście przykład skrajny - każdy skumałby, że to fejk, no ale w przypadku innych zdjęć jakichś site models or same shit? Niestety mijałoby się to z celem.

Konto usunięte
Konto usunięte: 2. Gwiazda. Dodajcie w końcu nowe gwiazdy, te już się "przejadły"... Jakiegoś ptaka, konia, liście, cokolwiek.. Zaskoczcie nas. Może by tak dodawać nowe co miesiąc, by zachęcić ludzi do zakupu gwiazdy?

Poprę, choć dla mnie to znaczenia nie ma ;)
AIeksandra
AIeksandra
  26 stycznia 2015
Shaitan
Shaitan: Oczywiście przykład skrajny - każdy skumałby, że to fejk, no ale w przypadku innych zdjęć jakichś site models or same shit? Niestety mijałoby się to z celem.
Masz w tym trochę racji, jednakże każde zdjęcie dodane na fotke podlega moderacji, bez znaczenia czy konto jest zweryfikowane czy nie. ;) Spróbować zawsze można, jeśli się pomysł nie przyjmie (między innymi z tego powodu jaki przytoczyłeś jako przykład)- zawsze można to z portalu usunąć. :)
fejk
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 10
fejk
  30 stycznia 2015

Weryfikacja na profilu by przeszła, gdyby avatary zostawały nawet po usunięciu zdjęć. Usunięcie avatara wiązałoby się wtedy z pisaniem do Fotka Team. Wtedy są większe szanse, abby to zostało zaakceptowane. A zmiana avatara by przebiegała normalnie jak do teraz. Tylko haczyk taki, że po usunięciu zdjęć jednak zostajemy dalej publiczni. To też by było przestrogą dla osób z lewymi kontami. Jeżeli chce zostać taka osoba już anonimowa, przed usunięciem wszystkich zdjęć, musi jednak zrobić avatara z jakiegokolwiek zdjęcia.

Dwa razy byłem na progu ruiny: raz, kiedy zostałem w sporze pokonany, a drugi raz kiedy spór wygrałem.
fejk
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 10
fejk
  30 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: 2. Gwiazda. Dodajcie w końcu nowe gwiazdy, te już się "przejadły"... Jakiegoś ptaka, konia, liście, cokolwiek.. Zaskoczcie nas. Może by tak dodawać nowe co miesiąc, by zachęcić ludzi do zakupu gwiazdy?

Hmm.. Nie jest to takie proste aby dodawać co miesięc nowe z tego względu, że gwiazdy w postaci konia, ptaka i cokolwiek - nie wchodzi w grę, za dużo kolorów i animacja. To nie jest obrazek 160x160..
Kiedyś takowe pytanie kierowałem do Fotka Team w sprawie flagi UK - dostałem odpowiedź, że za dużo kolorów, i nie byłoby widoczne.
Czyli mogę sądzić, że już próbowano, ale nie przyniosło rezultatu.
Dla mnie wystarczą same gwiazdki - jestem do nich przyzwyczajony od wielu lat. Zresztą nie jestem wymagający.
Dwa razy byłem na progu ruiny: raz, kiedy zostałem w sporze pokonany, a drugi raz kiedy spór wygrałem.
CharlieHebdo
CharlieHebdo
  31 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: 2. Gwiazda. Dodajcie w końcu nowe gwiazdy, te już się "przejadły"... Jakiegoś ptaka, konia, liście, cokolwiek.. Zaskoczcie nas.

O to jest pomysł d83ddc4d plusik
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.