Zakaz podglądania mojego profilu przez osoby tej samej płci, żebym mogła zablokować sobie opcją tak jak jest to w przypadku wiadomości, że nie chcę żeby mnie podglądały.Chyba, że ktoś chce to nie musi tej opcji zaznaczać.
[Pomysłomat] Zakaz wstępu strona 1 z 2
Czyli coś takiego a la' fb 'ficzer' (dodaj mnie do znajomych to będziesz mieć większy wgląd w profil i jego zawartość).
Ja np. bym to rozszerzył i dodał zakaz wstępu.. podział na płeć, bo ja np. nie chciałbym by jacyś faceci się kręcili u mnie .. po co oni tam do mnie wchodzą i latają po profilu..
Zatem mi się pomysł podoba + to co dopisałem (płeć)
;D
Powiedzmy...
To jak już zawitałem w te dziwne strony fotki, to może dam propozycję, aby portal skończył naśladować wszystko inne dookoła.
pomysł ciekawy, ale mało praktyczny, bo ktoś przykładowo będzie chciał zobaczyć co dodałaś to założy męski profil.
wydaje mi się, że fotka bez ulepszaczy czyli ta pierwsza była w sumie najlepsza. tylko, trochę więcej kontroli nad tym co się tu dzieje, bo wystarczy wejść na 1 stronę i włosy na głowie dęba staja
są na pewno jakieś programy które uniemożliwią dodawanie obrazków i będą je blokować automatycznie. skoro da się coś takiego ustawić z pozycji przeglądarki .... zostanie tu pewnie garstka, ale tych którzy są w miarę normalni, a nie banda oszołomów. z tego co pamiętam kiedyś tam było cos takiego tutaj stosowane, że system akceptował tylko oryginalne zdjęcia
Nie do końca się z tym zgodzę. Facebook czy Twitter głownie mają na celu umożliwienie pisania postów i rozmowę ze znajomymi, tam zdjęcia są tylko dodatkiem. Instagram czy ostatnio popularny Snapchat są nowe, przynajmniej w naszym kraju. Fotka istnieje już od kilku lat i niestety podstawowa rzecz, to zapewnić sobie różnorodność w serwisie. Nic więc dziwnego, że mało kto potrafi dziś wymyślić coś nowego i właśnie dlatego większość portali społecznościowych stara się wzorować na tych najbardziej popularnych.
Nie wiem skąd takie stwierdzenie. Wiem, że sporo osób tak uważa, ale ja się z tym nie zgodzę. To, że kiedyś było na Fotka więcej założonych kont, to nie znaczy, że każda osoba mająca tu konto regularnie odwiedzała ten portal. Do dziś jest wiele profili, które ostatnio były odwiedzane nawet z 5 lat temu (tak podejrzewam). Pamiętam, że ta "dawna" Fotka nie wiele była lepsza od tej "dzisiejszej". Dawniej panowała tutaj chyba nawet jeszcze większa głupota niż obecnie, bo jak były losowe kamerki, to ludzie tam wariowali z nudów. Na czacie było podobnie jak dziś. Ludzie spamowali i pisali same głupoty z nudów. Większość osób obwinia moderatorów za gorszy stan rzeczy, albo uważają, że pewni ludzie (znajomi z fotki) już tu nie wchodzą. Ja mam inne zdanie na ten temat. Po prostu z czasem ludzie zaczęli przesiadać się na naszą klasę, a obecnie na facebooka, albo po prostu zajęli się układaniem własniego życia i rodziną, pracą. Przez to, że tych portali się mnoży w sieci, ludzie po prostu zapomnieli o czymś takim jak Fotka i nawet loginów zapewne nie pamiętają.