CharlieHebdo
CharlieHebdo
  9 stycznia 2015 (pierwszy post)

Możliwość komentowania w grupach na profilach z kont Facebook.
Coś takiego jest na portalach obrazkowych typu "Kwejk" "Wiedza Bezużyteczna" i się sprawdza, aktywność jest :)

CharlieHebdo
CharlieHebdo
  9 stycznia 2015

Moim zdaniem ten pomysł uaktywnił by przede wszystkim grupy. Które mogły by być konkurencją dla grup na facebooku, tylko to by trzeba jakoś dopracować, ja tu tylko podaję propozycję, nie wiem jak by to miało wyglądać :)

joker4444
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 446
joker4444
  9 stycznia 2015

pomysł super, podłączyłbym też pod to forum , które w stanie jest raczej agonalnym

GRADEK83
GRADEK83
  9 stycznia 2015

Już widzę te grupy wzajemnej adoracji i wspólnego hejtu XD

Shaitan
Shaitan
  9 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Już widzę te grupy wzajemnej adoracji i wspólnego hejtu XD

No właśnie.. Obawiam się, że wyszedłby z tego jeden wielki syf ;) Choć pomysł sam w sobie jest spoko, ale znając tutejszą społeczność...
CharlieHebdo
CharlieHebdo
  9 stycznia 2015
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970
Shaitan
Shaitan: Obawiam się, że wyszedłby z tego jeden wielki syf ;)

Ale takie są realia dzisiejszych społeczności, zobacz komentarze na Facebooku, You Tube czy innych portalach, pełne hejtu i wulgarnych wypowiedzi. Jak chcesz być "święty" to niestety ale prowadzi to do nudy i upadku. Mi w sumie chodzi o to by ludzie nie mający tu kont mieli możliwość komentowania treści bez konieczności zakładania proili, finansowo Fotce pewnie się to opłaci, cena reklam itp. wzrośnie :) I moim zdaniem to jedyny sensowny pomysł by w ogóle uratować portal przed upadkiem
GRADEK83
GRADEK83
  9 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Fotkę przed upadkiem

To tak jak być chciał uratować dinozaury przed wyginięciem XD Ale jak to mówi się "nadzieja umiera ostatnia"
Shaitan
Shaitan
  9 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Ale takie są realia dzisiejszych społeczności, zobacz komentarze na Facebooku, You Tube czy innych portalach, pełne hejtu i wulgarnych wypowiedzi. Jak chcesz być "święty" to niestety ale prowadzi to do nudy i upadku

Masz rację niestety..

Konto usunięte
Konto usunięte: Mi w sumie chodzi o to by ludzie nie mający tu kont mieli możliwość komentowania treści bez konieczności zakładania proili, finansowo Fotce pewnie się to opłaci, cena reklam itp. wzrośnie :)

Ale czy TEORETYCZNY wzrost zysków jest wart tego, by wpuścić tu całkowicie niepohamowany spam poza wszelką kontrolą? Spójrzmy prawdzie w oczy, już na samym portalu jest pełno spamu co zniechęca ludzi, z czym choćbyśmy się zachlastali nie jesteśmy w stanie sobie poradzić w 100%, na czas. A jak będzie sam syf, to i reklamy wcale nie będą drogie - może nie zauważyłeś, ale wszelkie agencje reklamowe walczą z takim sztucznym, syfiastym nabijaniem gównowyświetleń reklam i banują takie serwisy. Zresztą fotkę już to chyba raz spotkało (nie wiem ile w tym prawdy, ale coś mi się obiło o uszy) ;)
UpiornaKolorowanka
UpiornaKolorowanka
  9 stycznia 2015
Shaitan
Shaitan: ale wszelkie agencje reklamowe walczą z takim sztucznym, syfiastym nabijaniem gównowyświetleń reklam i banują takie serwisy

Ja się zastanawiam czasami, czy reklamodawcy, którzy umieszczają tutaj reklamę dobrze zbadali zasady serwisu i zdają sobie sprawę z tego, że ich reklamy nie są widoczne dla kont z gwiazdami. Kiedyś prawie wszyscy tutaj mieli gwiazdę. Teraz po tych ostatnich zawirowaniach gdy zlikwidowano skalę ocen i słynną 11 to widać gołym okiem, że gwiazd jest mniej, ale nadal jest ich przeważająca ilość w stosunku do kont bez gwiazdy. Gdybym ja miała firmę nigdy nie umieściłabym tutaj swojej żadnej reklamy. Bo wiedziałabym, że płacąc fotce i tak prawdopodobnie moją reklamę zobaczy niewiele osób. :)
Shaitan
Shaitan
  9 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja się zastanawiam czasami, czy reklamodawcy, którzy umieszczają tutaj reklamę dobrze zbadali zasady serwisu i zdają sobie sprawę z tego, że ich reklamy nie są widoczne dla kont z gwiazdami. Kiedyś prawie wszyscy tutaj mieli gwiazdę. Teraz po tych ostatnich zawirowaniach gdy zlikwidowano skalę ocen i słynną 11 to widać gołym okiem, że gwiazd jest mniej, ale nadal jest ich przeważająca ilość w stosunku do kont bez gwiazdy. Gdybym ja miała firmę nigdy nie umieściłabym tutaj swojej żadnej reklamy. Bo wiedziałabym, że płacąc fotce i tak prawdopodobnie moją reklamę zobaczy niewiele osób. :)

To chyba idzie przez google ;) I myślę, że nadal jest tu generowana duuuża ilość wyświetleń reklam, kont bez gwiazdy wcale nie jest mało, a doliczmy do tego też wyświetlenia offline ;) Ale nie o tym temat, więc nie zbaczajmy z niego ;)
GRADEK83
GRADEK83
  9 stycznia 2015

Nie wiem czy fotka ma problemy finansowe i w akcie desperacji szuka nowych pomysłów aby utrzymać się na rynku nie wnikam aczkolwiek może warto by było dodać opcję "co łaska" Dotacje z wolnej ręki na rozwój i utrzymacie serwisu XD Ludzie dobrej woli może by byli na tyle hojni i by płacili. Co do reklam to praktycznie nawet i bez konta z gwiazdą to za wiele ich tu nie zauważam i nie drażnią mnie.

Shaitan
Shaitan
  9 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie wiem czy fotka ma problemy finansowe i w akcie desperacji szuka nowych pomysłów aby utrzymać się na rynku nie wnikam aczkolwiek może warto by było dodać opcję "co łaska" Dotacje z wolnej ręki na rozwój i utrzymacie serwisu XD Ludzie dobrej woli może by byli na tyle hojni i by płacili. Co do reklam to praktycznie nawet i bez konta z gwiazdą to za wiele ich tu nie zauważam i nie drażnią mnie.

OOO, jestem za, tylko niech te dodatcje idą na wypłaty dla moderatorów xDD
martakarinka
martakarinka
  9 stycznia 2015
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja się zastanawiam czasami, czy reklamodawcy, którzy umieszczają tutaj reklamę dobrze zbadali zasady serwisu i zdają sobie sprawę z tego, że ich reklamy nie są widoczne dla kont z gwiazdami. Kiedyś prawie wszyscy tutaj mieli gwiazdę. Teraz po tych ostatnich zawirowaniach gdy zlikwidowano skalę ocen i słynną 11 to widać gołym okiem, że gwiazd jest mniej, ale nadal jest ich przeważająca ilość w stosunku do kont bez gwiazdy. Gdybym ja miała firmę nigdy nie umieściłabym tutaj swojej żadnej reklamy. Bo wiedziałabym, że płacąc fotce i tak prawdopodobnie moją reklamę zobaczy niewiele osób. :)

nie mówiąc już o tym, że pozostali mają zainstalowanego adblocka
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  9 stycznia 2015

Teraz pomysłomat a co tu wymyślać, dawać starą fotkę i stare forum to wszyscy wrócą.

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

KarmeIove
KarmeIove
  9 stycznia 2015

Mogę jeden wątek tylko ehhh...
* Jedna propozycja oczekująca to żeby blokować możliwość podglądania profilu przez tą samą płeć(tak jak można zastrzec to w przypadku wiadomości).

* Druga to, żeby bardziej weryfikować wiarygodność modów.Tak! Często jest tak, że mi czy innym użytkownikom bezpodstawnie kasowano zdjęcia bo jakiś tam zakompleksiony modek uznał, że może jesteś za piękna na to aby mieć tutaj konto i że to nie Ty na nich się znajdujesz więc zrób głupawą focie z karteczką.Ja np.mam problem z kartą, którą wkładałam w drukarkę więc nie mam jak przerzucić bo mi się komp resetuje(albo wirusa na telefonie mam, nie wiem) bo zmieniłam kartę i po włożeniu tej z telefonu w nową jest to samo...Dwa nie zawsze mamy chęć robić zdjęcie, czasem wyskoczy pryszcz na twarzy czy cokolwiek innego powodującego dyskomfort i wtedy np. ja nie mam ochoty tego czynić xD Moja propozycja to, że jeśli jakiś modek sobie uzna, że jesteś fejkiem niech to Tobie udowodni wysyłając powiadomienie ze stroną www (znalezioną na google grafika) że faktycznie w necie są te zdjęcia popularne jako celebrytów,modeli czy też jako obrazki...A nie dlatego, że ma takie widzimisię...

Może fotki to nie ulepszy i nie prowadzi do jej dynamicznego rozwoju, ale poprawi komfort jej użytkowników, którzy myślą podobnie...W celu rozwoju fotki nie zamierzam pisać nic bo to nie moja działka a tu taki jakby efekt spychania na kogoś swoich obowiązków.To "pracownicy" czy tam dozorcy fotki powinni zrobić "burzę (mózgów?)" i wymyślić coś co usprawni firmę, z którą współpracują.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.