Temat Fikcyjnych Profili strona 1 z 2
Dzień dobry, a w jaki sposób serwis i jego pracownicy mieliby to weryfikować? W Polsce obowiązuje konstytucyjna ochrona tajemnicy korespondencji, zatem nie możemy tego sprawdzać, bo to wiązałoby się ze złamaniem tej tajemnicy. Niemniej w takich przypadkach masz możliwość zgłoszenia spamu - odpowiedni przycisk znajduje się przy nicku danej osoby na PW
Nie krytykuj masturbacji! To seks z kimś, kogo się kocha! — Woody Allen
ModTV
Zauważyłem, że tego typu boty reklamowe są również na innych portalach społecznościowych oraz randkowych. Na to jednak nie ma lekarstwa. W przypadku serwisu fotka.com pozostaje tylko zgłaszać tego typu profile do blokady. Choć z własnego doświadczenia widzę, że w/w spamerzy zakładają po kilka kont dziennie.
Czasami da się łatwo domyślić. Przeważnie jest tylko jedno zdjęcie na takim profilu i zregułu piękna kobieta :)
Dobrze że na focte pod zdjeciem jest opcja informacje zdjęcia. Dla mnie jest to np: dziwne że ktoś robi zdjęcie przed lustre, a brak informacji na temat zdjęcia. Ta opcja jest tylko dostepną na komuterze :)
Brak szczegółów zdjęcia jest taki dziwny? Przerażające, mam kilka takich
I na wersji komputerowej przeglądarki przy korzystaniu z urządzenia mobilnego
Ja na profilu mam zdjęcia bez info a nie jestem fejkiem - zapewniam :) to nie jest miarodajne. Wbrew pozorom nie wszystkie urządzenia zapisują dane EXIF. Są też programy do korekcji ilustracji, które nie obsługują tych danych i je pomijają przy zapisie.
Nie krytykuj masturbacji! To seks z kimś, kogo się kocha! — Woody Allen
ModTV
Ja też mam ale chociaż jedno powinno być ze szczegółami. Jeśli ktoś faktycznie chcę być wiarygodny to powinien zadbać o szczegóły.