O ile rozumiem sens cenzora, to skrypt nie powinien ingerować w linki.
Dla przykładu - chciałem podzielić się linkiem z realnie istniejącą kliniką zajmującą się oczami. Pech chciał, że naczelny doktor ma takie nazwisko jakie ma... ale takiego linku nie da się przesłać przez Fotkę:
* strona na Fejsie: https://www.facebook.com/pages/Ku**rwa-Eye-Center/384469661628731
* strona główna: ku**rwaeye.com
** do usunięcia oczywiście, bo dostałem bana na 1h za wklejenie linka do kliniki oczu! No to już są jaja...
Nawet jeśli ingerujecie w linki, to ingerujcie tylko w opis, czyli np. zróbcie {a href="oryginalny adres"}ocenzurowany adres{/a} - nawiasy klamrowe zamiast ostrych, bo to kolejny błąd Fotki - dlaczego nie da się wysłać nawiasów ostrych? Można je przecież poprawnie eskejpować i wyświetlić bez strachu o XSS czy inne sztuczki.
Chętnie bym przeczytał reakcję programisty, nie mało technicznej osoby do kontaktu z użytkownikami.
Cenzor niszczy linki
"Czasem lepiej się nie odzywać i wydawać sie głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości." - Mark Twain
Ok :)
"Czasem lepiej się nie odzywać i wydawać sie głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości." - Mark Twain
Jaki jest maksymalny czas na odpowiedź? ;-)
No to jeszcze parę dni na odpowiedź zostało ;]
Dostałem odpowiedź od Marty, ale w odpowiedzi widać niezrozumienie tematu.
Powtórzę więc fragment, którego Marta nie zrozumiała:
Nawet jeśli ingerujecie w linki, to ingerujcie tylko w opis, czyli np. zróbcie {a href="oryginalny adres"}ocenzurowany adres{/a} - nawiasy klamrowe zamiast ostrych, bo to kolejny błąd Fotki - dlaczego nie da się wysłać nawiasów ostrych? Można je przecież poprawnie eskejpować i wyświetlić bez strachu o XSS czy inne sztuczki.