Magnes na głównej?!
Serio? Jednoznacznie dajecie znać, że przestajecie być portalem społecznościowym, a stajecie się nachalnym portalem randkowym?
Magnes na głównej?! strona 4 z 6
"Czasem lepiej się nie odzywać i wydawać sie głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości." - Mark Twain
Ach, tylko taki przerywnik. Jest to ciężkie, ale ja to traktuję jako internetową wersję wymyślonych przez młodych amerykańskich Żydów szybkich randek (speed dating). Ale z główną stroną to przesadzili. To jest też na Badoo.
Śmiechłem z porównania, ale cooś w tym jest, fakt.
Od dawna już tak jest, ale teraz faktycznie troszkę przeholowali ^^
Co zrobisz :D
Musimy przywyknąć, ja tam i tak sam z siebie nie zaglądam, a nawet jak się to na chwile gdzieś przelotem przewinie, to olewam ^^
Z wyglądu jestem zadowolony, bo belkę nawigacyjną fajnie zrobili, jeszcze kilka rzeczy dopracują i będzie oke.
W sumie nie jest do końca tak, że to beznadziejny pomysł, bo jest to coś nowego+jest to dość fajne, ale niedopracowane kosmicznie.
Wrzucanie Magnesa na główną kończy się takim absurdem:
To jest *główna* strona portalu z milionami ludzi? Komunikat i nic więcej? Nie widzicie w tym srogiej wpadki UX?
Nie twierdzę, że macie być "jak inni", ale rzućcie sobie okiem na inne portale czy to społecznościowe czy też randkowe. Pokażcie mi choć jeden, gdzie *główna strona* jest w gruncie rzeczy pusta.
"Czasem lepiej się nie odzywać i wydawać sie głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości." - Mark Twain
Skoro już na głownej "Magnes" jest, to niech będzie.
Chociaż opcja z nowo dodanymi fotkami była barwniejszym/ciekawszym rozwiązaniem.
Co w nim takiego absurdalnego? Ewentualne wyczerpanie możliwości, zakończono komunikatem, sugestią.
Oczekujesz obrazków, propozycji profili na siłę? Sprzecznych z zaznaczonymi wcześniej kryteriami? Sztucznych?
Czy chodzi Ci o to, żeby pod komunikatem było coś w stylu: "A może spróbuj 'porozmawiać' z tymi osobami." (i tu ileś tam odnośników/zdjęć do profili), gdzie automatycznie pokazałoby osoby np: w zbliżonym wieku, regionie bliskim do zaznaczonego, poszerzonym zakresie wieku? Lub: "Osoby aktualnie online, znajdujące się w pobliżu." (Gdybam, kombinuję.)
Odnośnik do wyszukiwarki (na chwilę obecną) jest optymalnym rozwiązaniem.