Powiadomienia Podglądacz Tak • Nie Głosy Czat Online Kamerki TV Szukaj Ranking Forum Gry Klub Gwiazd
12Następna
Avatar użytkownika wolandwoland
Posty: 1807 (po ~271 znaków)
Reputacja: -5 | BluzgometrTM: 252
woland
  4 listopada 2015 (pierwszy post)
"nie moge pisac na czacie na kamerce"
"dlaczego na kamerkach nie mogę pisać ani nie widze jak ktos pisze?"
"Wideo i dźwięk działa.Nie mogę nic napisać na czacie i nie widzę co piszą inni.Nie pokazuje mi się także ilość widzów."


Tego rodzaju pytania i wpisy pojawiają się często. Nie będe wchodził tu w szczegóły problemu i dlaczego tak się dzieje. Istotą jest to, że wtyczki Adobe Flash Player oraz Java a także same przeglądarki zbierają mase danych i czasem magazyny tych danych się "przepełniają", a czasem oprogramowanie to ulega awarii.

Poniżej prezentuję najprostszy sposób rozwiązania tego problemu:
1. należy w panelu sterowania odinstalować Adobe Flash Player oraz Java.
2. należy wyczyścić cache i ciasteczka przeglądarki.
3. restart komputera
4. ponowna instalacja Adobe Flash Player i Java.

Pytania i problemy można dodawać do tego wątku

Nie krytykuj masturbacji! To seks z kimś, kogo się kocha! — Woody Allen
ModTV

witts
Posty: 3 (po ~417 znaków)
Reputacja: -3 | BluzgometrTM: 0
witts
  7 listopada 2015

Najczęstszą przyczyną tego problemu jest używana przeglądarka internetowa.
Od kiedy w Chromium wprowadzono blokowanie flash playera kamerki nie działają poprawnie we wszystkich przeglądarkach opartych na Chromium, czyli głównie Google Chrome, Opera.
Tak więc najprostszy sposób rozwiązania tego problemu to zmiana przeglądarki internetowej dopóki programiści Fotki nie wezmą się w końcu do roboty. ;)

Avatar użytkownika wolandwoland
Posty: 1807 (po ~271 znaków)
Reputacja: -5 | BluzgometrTM: 252
woland
  8 listopada 2015
Ostatnio edytowany: 8 listopada 2015
witts
witts: Od kiedy w Chromium wprowadzono blokowanie flash playera

Bzdury wypisujesz. W Chrome blokowana jest część reklam opartych na flashu, by nie przeszkadzały w oglądaniu strony - ale z pewnością nie wtyczka jako taka - co prawda chrome używa własnej wersji wtyczki, która ma być mniej dziurawa od oryginalnej Adobe. Nawet jeśli treść jest blokowana - użytkownik może zezwolić na pełne działanie wtyczki. Podobne kroki zastosował FF.
A już pisanie o tym, że mają z tym coś wspólnego (lub że mogą to zmienić) programiści fotki jest o tyle nieeleganckie co świadczy o zupełnej ignorancji.

Tu mała podpowiedź:

Nie krytykuj masturbacji! To seks z kimś, kogo się kocha! — Woody Allen
ModTV

witts
Posty: 3 (po ~417 znaków)
Reputacja: -3 | BluzgometrTM: 0
witts
  8 listopada 2015

No właśnie o to blokowanie elementów które Chrome uzna za nieistotne mi chodzi. Przecież gdyby blokowana była cała wtyczka to nie pisałbym o niedziałających poprawnie kamerkach bo bez wtyczki przecież nic by nie działało. ;) Zmiana na "uruchom całą treść wtyczki" nie pomaga w przypadku fotki. Problem znany od kilku tygodni na niektórych stronach.
Nie chodzi tylko o dziurawość flasha ale przede wszystkim o wymuszenie przejścia do lamusa tego przestarzałego i niewydajnego narzędzia. Na coraz większej ilości stron flash prawdopodobnie cudownie przemienia się w html5 skoro programiści nie mogą mieć z tym nic wspólnego. :D

makkour
Posty: 6 (po ~71 znaków)
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 0
wpis jest ukryty
WiecznieMlody1
Posty: 2 (po ~135 znaków)
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 24
WiecznieMlody1
  4 stycznia 2016

Witam Zrobiłem wszystko i dalej mam tylko obraz i głos na kamerce a Nie widze co inni Ludzie pisza POMOCY !

Avatar użytkownika YoungPhoenixYoungPhoenix
Posty: 1 (po ~169 znaków)
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 296
YoungPhoenix
  13 lutego 2016

no i co ja poinstalowalem flashe, silverlighty i inne bezdety i dalej to samo, na chrome widze obraz a nie moge pisać, a na firefox na odwrot, zje.:cenzura:.iście fotke i tyle

xxblondiii
Posty: 5 (po ~133 znaków)
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 22
xxblondiii
  24 marca 2016

Mam ten sam problem i też mi nic nie pomogło zastosowanie powyższych rad

Vir
Vir
  29 marca 2016

ja mam firefox45.0.1 tor browse 6.0a4 i to samo nie dziala a na maxthon dzialaja kamerki

Avatar użytkownika wolandwoland
Posty: 1807 (po ~271 znaków)
Reputacja: -5 | BluzgometrTM: 252
woland
  13 kwietnia 2016
Vir:
ja mam tor browse 6.0a4 i to samo nie dziala
i tak ma być i nie będzie działać na torze dokładnie z tego samego powodu z jakiego nie używa się samurajskiego miecza do smarowania chleba. Obawiam się, że i tak nie pojmiesz porównania ... bez żalu z mojej strony.

Nie krytykuj masturbacji! To seks z kimś, kogo się kocha! — Woody Allen
ModTV

Vir
Vir
  13 kwietnia 2016

na firefoxie tez nie działa przecież

Avatar użytkownika wolandwoland
Posty: 1807 (po ~271 znaków)
Reputacja: -5 | BluzgometrTM: 252
woland
  13 kwietnia 2016
Vir:
na firefoxie tez nie działa przecież
Nie siej fermentu - akurat na FF działa w 99%

Nie krytykuj masturbacji! To seks z kimś, kogo się kocha! — Woody Allen
ModTV

Vir
Vir
  13 kwietnia 2016

akurat jak sprawdzałem i wysłąłem do FT do styxa nie działało screny ma styx wiec nie mów że sieje ferment jak nie wiesz

Avatar użytkownika MichasMichas
Posty: 46 (po ~338 znaków)
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 3
Michas
  9 maja 2016

Ja korzystam tylko z Chrome na fotce i nie mam żadnych problemów. ;o

Dwa razy byłem na progu ruiny: raz, kiedy zostałem w sporze pokonany, a drugi raz kiedy spór wygrałem.
Avatar użytkownika kostek2555kostek2555
Posty: 2 (po ~157 znaków)
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 18
kostek2555
  10 maja 2016
Ostatnio edytowany: 10 maja 2016

a ja powiem tak mam tez problem z fotką od kilku dni wyskakuje mi tekst jak wejde na kamerke łaczenie z serwerem i nie moge pisać na czacie wgl mimo ze obraz widze ( również nie widze tego co ludzie piszą ) więc prosiłbym o rade jakąś :)

witam ..dzis (28.01.2015) niestety jak co miesiąc nie dostałem dostepu do klubu gwiazd choć mam go z automatu ....mam pytanie czemu go nie dostałem ?pozdrawiam

12Następna