dominik13017
dominik13017
  19 lipca 2013 (pierwszy post)

WITAM mam skutera i od jakiegos czasu zauwazylem ze mi swiatla glugie gasna jak jade po dziurach a dzis wróciel do domu i zauwazylem ze jak zapale swiatla dlugie to gasna mi postojowki i podswietlenie licznika ,i niewiem czy to objawy wymiany zarowek czy cos innego. ?

kamilex675
Posty: 31 (po ~315 znaków)
Reputacja: -7 | BluzgometrTM: 113
kamilex675
  19 lipca 2013

Cześć, jaką masz żarówkę? Masz dwuwłóknową? Sprawdź, czy jedno włókno nie jest przepalone. Choć szczerze w to wątpię, bardziej prawdopodobne, że coś jest w instalacji, jakiś kabelek nie łączy, posprawdzaj oprawę żarówki, zobacz, czy nie masz pociętej izolacji, czy bezpiecznik siedzi ciasno, sprawdź, czy nie naszło wilgoci. To najbardziej prawdopodobne przyczyny.

http://i63.tinypic.com/35ibxqo.jpg

dominik13017
dominik13017
  19 lipca 2013

tak mam dwuwloknowa zarowke.ogolnie jak wlacze na dlugie to gasnie mi podswietlenie licznika i postojowki sie nie pala ale swiatla dlugie delikatnie sie jaza...

kamilex675
Posty: 31 (po ~315 znaków)
Reputacja: -7 | BluzgometrTM: 113
kamilex675
  19 lipca 2013

No popróbuj to co tam napisałem.

http://i63.tinypic.com/35ibxqo.jpg

dominik13017
dominik13017
  19 lipca 2013

prawdo podobnie mialem kabelki przetarte i jak skrecalem czy jechalem po dziurach dawaly zwarcie, okaze cie po dluzszej jezdzie czy to bylo to. dzieki za wpis i pozdrawiam

ArchaniolLucyfer
ArchaniolLucyfer
  22 lipca 2013

ewentualnie sprawdz mase, ale zacznij najpierw od sprawdzenia stanu instalacji np przetarta izolacja :)

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.