DJpamir
Posty: 801 (po ~239 znaków)
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 1
DJpamir
  25 listopada 2011 (pierwszy post)

Witam,kupiłem właśnie używany subwoofer aktywny manta SB-1010A
Po podłączeniu gra mp3 normalnie,lecz radio ma zakłócenia,jak by antena była maxymalnie schowana i słabszych stacji słuchać się nie da.
Gdy odłączam mase,albo zasilanie albo kabel sygnałowy chinch od skrzyni, to zakłócen nie ma ,radio gra jak dawniej.
Sprawdzałem wtyczke antenową przy radiu,i wszystko jest ok.
Kable sygnałowe mam ekranowane,plus z akumulatora grubym przewodem,masa z nadwozia(próbowałem brać mase przewodem bezposrednio z akumulatora i jest identycznie,więc to wykluczam). moskowałem też plus bezpośredni ze stykiem wzbudzania skrzyni i dalej to samo.
Radio mam JVC KD-G343 343 i bez skrzyni problemu z nim nigdy nie miałem.
Przewód sygnałowy jest puszczony razem z przewodem plusowym.
Dodam jeszcze że wtyczka chinch przy była lutowana bo orginalna odpadła.

Co to może być?
Czy wzmacniacz w skrzyni może być uszkodzony?
czy da się zastosować jakiś filtr?

GÓWNO WIESZ W NOGACH ŚPISZ
I O KUPIE JEŻA SNISZ

RaDiK88
RaDiK88
  25 listopada 2011
DJpamir
DJpamir: Przewód sygnałowy jest puszczony razem z przewodem plusowym.

zawsze zasilanie jedną stroną a sygnałowe drugą stroną stąd te brumienie zakłócenia i cały syf:piwo:
DJpamir
Posty: 801 (po ~239 znaków)
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 1
DJpamir
  26 listopada 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: zawsze zasilanie jedną stroną a sygnałowe drugą stroną stąd te brumienie zakłócenia


podłączyłem dziś na chwile inne przewody sygnałowe,luzem w kabinie(wiec nie miało co im robic zakłócenia),zasilanie subwoofera wziołem z prostownika i nadal to samo.
podłączyłem do radia stary przewód antenowy i jak by troche lepiej w porównaniu z moją anteną.
Możliwe żeby separator antenowy był potrzebny?
czy radio JVC KD-G343 343 ma funkcje zasilania anteny?

GÓWNO WIESZ W NOGACH ŚPISZ
I O KUPIE JEŻA SNISZ

laurenth1981
laurenth1981
  27 listopada 2011

Mówiłem wcześniej żebyś tej tandety nie kupował :P Nie słuchałeś, to masz problem ;)

DJpamir
Posty: 801 (po ~239 znaków)
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 1
DJpamir
  27 listopada 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Mówiłem wcześniej żebyś tej tandety nie kupował :P Nie słuchałeś, to masz problem ;)

ale grać gra dobrze,tylko zakłócenia robi a nie powinno

GÓWNO WIESZ W NOGACH ŚPISZ
I O KUPIE JEŻA SNISZ

DJpamir
Posty: 801 (po ~239 znaków)
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 1
DJpamir
  28 listopada 2011

Dzisiaj podpinałem subwoofer w innym samochodzie na innej instalacji i też są zakłócenia w radiu szczególnie gdy bas przychodzi.
Czy da się taki wzmacniacz w skrzyni aktywnej naprawić,albo zastosować jakiś filtr?

GÓWNO WIESZ W NOGACH ŚPISZ
I O KUPIE JEŻA SNISZ

laurenth1981
laurenth1981
  30 listopada 2011

Coś za coś... jest tanie - czyli jakość badziewna.
Nie poprawisz już tego :P

BTOmc
Posty: 432 (po ~135 znaków)
Reputacja: -76 | BluzgometrTM: 10
BTOmc
  13 grudnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: zawsze zasilanie jedną stroną a sygnałowe drugą stroną stąd te brumienie zakłócenia i cały syf

Tu Kolega ma Rację. Może Gdzieś na stykach. Albo wzmacniacz po prostu uszkodzony. Może być tez i głośnik przegrzany.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.