Nudnyprofilxd
Posty: 82 (po ~216 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 3
Nudnyprofilxd
  22 lutego 2011 (pierwszy post)

Witam.wczoraj wróciłem do domu auto wstawiłem do garażu wszystko ładnie pieknie chodziło dzisiaj rano wchodzę do auta chce go odpalić a on nic sie nie odzywa kreci jak głupi a nie chce zapalić iskra jest, świece mokre a auto nawet sie nie odezwie, po podłączeniu pod komputer nie wykryto żadnej usterki no i jestem siny nie mam pojęcia co sie stało zawsze zapalał od pierwszego strzału może ktoś miał podobny przypadek??

Damnavi
Posty: 3426 (po ~124 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 18
Damnavi
  23 lutego 2011

Sprawdz, czy masz paliwo, oraz czy chodzi pompka paliwa ;P Byc moze padla, albo po prostu jakis szczur, czy jakikolwiek inny gryzon przegryzl Ci wiazke ;]

4 minuty temu BujajacaWoblokachh dodała Cię do czarnej listy. Obrazila sie :ninja:
luk0712
luk0712
  23 lutego 2011
Konto usunięte
Konto usunięte:


niemasz immo czasem ?
moze Ci zablokowało

albo poprzedni włascicel pstryczka pod deską miał i go niechcący kopłeś
(juz sie na to nadziałem ;/ )
Nudnyprofilxd
Posty: 82 (po ~216 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 3
Nudnyprofilxd
  23 lutego 2011

Imo wywalone juz dawno miałem, co do pompy paliwa jest ok paliwo dochodzi do świec ciśnienie pompy również dobre... Kazdy sie już podaje przy holowaniu wrzuciłem mu 3 bieg i puściłem sprzęgło odpala trzyma najmniejsze obroty silnik cały skacze i na nic nie reaguje wciskam gaz do podłogi a on nic pasek rozrządu tak jak powinien być ustawiony na znaki..
wiec panowie na co stawiacie???

222slodki222
222slodki222
  23 lutego 2011

masz czujniki?? mi sie tak zdarzyło w 307 krecił i nic a rozrząd sie przestawił i czujnik odcioł mi odpalanie. by silnik nie strzelił

Nudnyprofilxd
Posty: 82 (po ~216 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 3
Nudnyprofilxd
  23 lutego 2011

jak by byl walnięty jakis czujnik to po podlączeniu pod kompa cos by pokazalo a tam nic mechanik stwierdził że listwa wtryskowa może miedź winę ponieważ świece zalane jak cholera zobaczymy co to pokaże po wyciągnięciu tej listwy,wszystkie wiązki z kablani sprawdzone tak że lipa... mam już dosyć tych silników tyle tych wszystkich czujników tam jest i co chwile coś sie dzieje..

lamiluzje89
lamiluzje89
  23 lutego 2011

kopulke i palec zobacz w jakim jest stanie sonde sprawdzales??

Nudnyprofilxd
Posty: 82 (po ~216 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 3
Nudnyprofilxd
  23 lutego 2011

Cewka kable cały zapłon wstawiony z innego vw i nic
sondy brak kata tez, jest przelot...

KORARM
KORARM
  23 lutego 2011

Nie mogę sobie przypomnieć ale jest jeden myk w golfach i tam chyba chodziło o czujnik hala który jest w aparacie jak się nie mylę w trójkach często robił różne historie jak się zje... zepsuł :)

Nudnyprofilxd
Posty: 82 (po ~216 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 3
Nudnyprofilxd
  23 lutego 2011

Po wymianie listwy wtryskowej dalej to samo jeszcze raz podłączony pod kompa i wyskoczyły dwie usterki czujnik stokowy paliwa i czujnik temperatury jutro sie okaże po wstawieniu innych czujników ...

KORARM
KORARM
  23 lutego 2011

czujnik stukowy nie zrobi Tobie takiej usterki ale temperatury to możliwe.
Tylko czy ten błąd nie wyszedł po tym jak wymieniałeś listwę i oczywiście jakieś wtyczki rozpiąłeś + włączony zapłon = błąd który zobaczył komputer.

Nudnyprofilxd
Posty: 82 (po ~216 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 3
Nudnyprofilxd
  23 lutego 2011

akurat tych czujników nie ruszałem od temperatury i czujnika stukowego tylko wtyki od listy odpięte były...

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.