karmil007
karmil007
  29 listopada 2009 (pierwszy post)

witam. :piwo:
jest problem.
a jest nim golf 2 ;p
tzn ma czasami takie jakby zawiechy przy odpalaniu.. przekrecam stacyjke a on nawet nie kreci.. a wymienilem w nim stacyjke, koste stacyjki i elekrto magnes przy rozruszniku (rozrusznik okej).. wiec co to moze byc ? aa i dodat ze to mu sie zdarza jak jest cieply..

tak nawiasem dodam ze mam na niego sposob jak mi nie chce odpalic..
jak jest pod macha taka kostka (biala - chyba od rozrusznika) to jak ja rozlacze i podepne kabelek i do akumulatora dotkne to odpala..

farmero91
farmero91
  29 listopada 2009

w drodze na majovwke mielismy taki sam problem w mk2 1.8 automat, samochod rozgrzany, rozrusznik byl pod ktorym kolektorem teraz juz nie pamietam przegrzal sie i nie chcial odpalic, byc moze to jest przyczyna, albo po prostu jak u mnie ostatnio nie do konca laczy ci kabel podpiety do rozrusznika, ewentualnie jezeli zadne z tych zapraszam na forum vwgolf.pl z dziale techniczne na pewno ktos cos podpowie;)

karmil007
karmil007
  29 listopada 2009

kurde dokladnie taki sam jak moj.. tez mam 1,8 automat :PP heh

KORARM
KORARM
  29 listopada 2009

Stawiam na czujnik położenia dźwignij zmiany biegów.
Mam nadzieje, ze odpalasz na P jeśli zdaży się, ze nie odpali to spróbój na N Lub też poruszać Dzwignią zmiany biegów a potem odpalić, oczywiście w pozycji P lub N

Corradolicious
Corradolicious
  30 listopada 2009

i z hamulcem w podlodze koniecznie. Rozrusznik tam jest przeciez daleko od kolektorow???

lutek
lutek
  30 listopada 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: tak nawiasem dodam ze mam na niego sposob jak mi nie chce odpalic.. jak jest pod macha taka kostka (biala - chyba od rozrusznika) to jak ja rozlacze i podepne kabelek i do akumulatora dotkne to odpala..

Skoro spięty na krutko działa to sprawdz kostki pewnie któraś od temperatury gubi styk

Konto usunięte
Konto usunięte: Rozrusznik tam jest przeciez daleko od kolektorow???

Ale sama skrzynia ma dużo większą temperature pracy i tu może być zonk
karmil007
karmil007
  30 listopada 2009

probowalem juz na P na N i ruszalem dzwignia.. i nic.. ni ch***

lutek
lutek
  30 listopada 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: przekrecam stacyjke a on nawet nie kreci

A jak przekręcasz to reszta kontrolek ci nie przygasa?
KORARM
KORARM
  30 listopada 2009

Musiał byś znaleźć ten czujnik i jak nie odpali odpowiednio zewrzeć go a gdzie jest i co jak to już ci nie powiem bo nie wiem ale przy dźwigni pewnie gdzieś jest

karmil007
karmil007
  30 listopada 2009
Cytat
Cytat: A jak przekręcasz to reszta kontrolek ci nie przygasa?

nie.. nic mi nie przygasa..
przemo1982
Posty: 40 (po ~54 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 20
przemo1982
  30 listopada 2009

te padake na złom oddaj

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.