InEveryMomentYour
InEveryMomentYour
  6 października 2009 (pierwszy post)

nie jestem przekonany ale chyba to cewkomodul więc tak :
problem :
- nie pali motor ;o
dokladniej :
-nie ma prądu w cewce
przyczyna ? :
neiznana jechalem jechalem i zgasl wiec nie mam pojecia
cos by naprowadzic :
nie mam prądu ale tylko jak z modulu idzie fajka do cefki tylko tam a wszystko na swiatla klakson ito co idzie z modulu dziala i prad tam jest ( rozruch - na kopa )

ZX7RxNINJA
ZX7RxNINJA
  6 października 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: nie mam prądu ale tylko jak z modulu idzie fajka do cefki


to tutaj jest przyczyna.
ZX7RxNINJA
ZX7RxNINJA
  6 października 2009

najlepiej jakbys przełozyl z innego moto i sprawdził ;p

DEIVIS
DEIVIS
  6 października 2009

a co to za motor ??

MarcinKawasakiZX6R
MarcinKawasakiZX6R
  6 października 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: do cefki


co to jest ceFka?
DEIVIS
DEIVIS
  6 października 2009

spalila ci sie modul luc cewka ladujaca modul jesli masz miernik uniwersalny sprawdz czy jest opór na na kablu idacym od zaplonu do modulu jeden kbel od miernika podepnij pod mase motoru a drugi do cewki ladujacej powinien byc opur jrsli nie ma to masz spalona cewke ladujaca

InEveryMomentYour
InEveryMomentYour
  6 października 2009
DEIVIS
DEIVIS: palila ci sie modul luc cewka ladujaca modul jesli masz miernik uniwersalny sprawdz czy jest opór na na kablu idacym od zaplonu do modulu jeden kbel od miernika podepnij pod mase motoru a drugi do cewki ladujacej powinien byc opur jrsli nie ma to masz spalona cewke ladujaca

wlasnie nie ma tam pradu ale dlaczego ? ;o skoro wczesniej nie wiem 2 lata temu mialem ten samo problem modul padl tyle ze wtedy nic nie bylo swiatel klaksonu w ogole prad zgina a teraz jest tylko tam nie dochodzi :/

MarcinKawasakiZX6R
MarcinKawasakiZX6R: co to jest ceFka?

wybacz to nie polski wiec się nie wpier,dalaj skoro nie masz nic do powiedzenia zgodnego z pytaniem

DEIVIS
DEIVIS: a co to za motor ??

nie ma to znaczenia moim zdaniem

Konto usunięte
Konto usunięte: najlepiej jakbys przełozyl z innego moto i sprawdził ;p

nie mam takiej mozliwosci
KORARM
KORARM
  6 października 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: nie jestem przekonany ale chyba to cewkomodul więc tak : problem : - nie pali motor ;o dokladniej : -nie ma prądu w cewce przyczyna ? : neiznana jechalem jechalem i zgasl wiec nie mam pojecia cos by naprowadzic : nie mam prądu ale tylko jak z modulu idzie fajka do cefki tylko tam a wszystko na swiatla klakson ito co idzie z modulu dziala i prad tam jest ( rozruch - na kopa )

nie za bardzo rozumiem tej wypowiedzi ale napisz mi
1 jaki masz motor
2 jak ten modół wygląda i ile przewodów do niego idzie i jakie kolory to coś wymyślimy
DEIVIS
DEIVIS
  6 października 2009

marka i model ma znaczenie bo bez tego ani rusz

KORARM
KORARM
  6 października 2009
DEIVIS
DEIVIS: marka i model ma znaczenie bo bez tego ani rusz

oczywiście każdy skuter jest troche inaczej rozwiązany
W samochodach nawed ten sam model z innym wyposażeniem ma już inne kolory przewodów od tych samych rzeczy
ale to drobnostka.
Każdy model ma jakieś usterki powtażające się w następnych egzemplażach
jeśli ktoś jest oblatany w temacie to może od razu znać przyczyne
InEveryMomentYour
InEveryMomentYour
  6 października 2009
http://allegro.pl/item741338409_modul_zaplonowy_derbi_senda_50_fenix_50.html
tak ma wygladac modul to jest nowy :) ktory niebawem bede musial kupic zapewno :/

Derbi Senda R

KOLORY KABLI W LINKU SA :)
KORARM
KORARM
  6 października 2009

A no kolory raczej nic mi nie mówią

Więc tak
Prądu prawdopodobnie nie ma być na tym
Ponieważ dużo takich modółów dopiero ma prąd z magneta jak się kręci

chociaż moge się mylić bo może być tutaj inaczej

Na twoim miejscu odłączył bym jeden z tych przewodów z wtyczki 5 cio pinowej
i spróbować odpalić
jak nie odpali to włożyć na swoje miejsce i inny spróbować
i tak wszystkie sprawdzić

Jak odpali i nie będzie chciał zgasnąć to wepnij ten przewód z powrotem a zgaśnie

Wogóle to iskry nie ma tak?

MarcinKawasakiZX6R
MarcinKawasakiZX6R
  7 października 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: wybacz to nie polski wiec się nie wpier,dalaj skoro nie masz nic do powiedzenia zgodnego z pytaniem


Słownik ortograficzny nie gryzie
DEIVIS
DEIVIS
  7 października 2009

spruboj tez sprawdzic opor (Miernikiem uniwersalnym) czy jest na kablach wychodzacych z magneta bo moglo ci pujsc cos w magnecie mogl jakis kabelek sie przerwac albo cewka spalic

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.