Cata91
Posty: 14 (po ~241 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 7
Cata91
  5 maja 2012 (pierwszy post)

tak jak w temacie, mam polaczenie internetowe, korzystam z modemu
zauwazylam jakis czas temu ze pada gg , i nie dzialaja strony , pomimo tego ze internet jest.
w domu ogolnie sa 3 laptopy , co moze byc tego przyczyna , PROSZE POMOZCIE MI

BigBabyJesus
BigBabyJesus
  5 maja 2012

Jakieś detale? Jaki net? Jaki "modem"? Czy urządzenia łączą się przewodowo czy bezprzewodowo? Czy skanowałaś przynajmniej kompa pod kontem syfu?

oOZyxak0o
oOZyxak0o
  5 maja 2012

jak to są 3 laptopy? przez modem to jeden komp mozna polaczyc z siecia. chyba ze masz ruter i masz 3 kompy podlaczone przez kabel lub wifi. jak przez wifi to moze byc slaby zasieg(trzeba przekaznik wymienic)
A skoro internet jest a strony sie nie ładuja to musi byc to przeciazenie sieci.
napisz o co ci chodzi

whitestok
whitestok
  5 maja 2012

jeśli nie miałaś wcześniej problemu to możliwe, że to wina operatora...takie cyrki nie dzieją się bez przyczyny.

MTF
Posty: 1559 (po ~133 znaków)
Reputacja: 22 | BluzgometrTM: 7
MTF
  5 maja 2012
Konto usunięte
Konto usunięte:

Konto usunięte
Konto usunięte:


Fail, Fail, Fail..

Czytajcie ze zrozumieniem...

Co ma operator do tego że na jednym kompie działa a na drugim nie?
Co ma przeciążenie do tego że na jednym się wczytuje a na drugim nie? ;>

Wina jest po stronie samego komputera.. Może jakiś rootkit czy coś takiego.. Albo też została zmieniona konfiguracja sieci w systemie.

Zrób tak: uruchom->cmd->ping wp.pl

jak pójdzie i będą małe czasy dostępu to znaczy że panowie z góry pudłują ;)
Ja bym zeskanował to jakimś antywirem ;)
Avatar użytkownika tomastomas
Posty: 4038 (po ~171 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 10
tomas
  6 maja 2012
MTF
MTF: Czytajcie ze zrozumieniem...

Trudno jest tutaj o jakiekolwiek zrozumienie...są 3 laptopy, a samo połączenie z siecią może być odbierane, jako połączenie z internetem....sam tak to początkowo odebrałem. Sam autor tematu nie sformułował treści tematu odpowiednio..
MTF
MTF: Fail, Fail, Fail..

Zobaczymy... :)
whitestok
whitestok
  6 maja 2012
MTF
MTF: Fail, Fail, Fail.. Czytajcie ze zrozumieniem... Co ma operator do tego że na jednym kompie działa a na drugim nie? Co ma przeciążenie do tego że na jednym się wczytuje a na drugim nie? ;>

nikt nie napisał, że na innych lapach działa! a co ma do tego operator? to, że linie są własnością operatora a wadliwa linia to problem również operatora.

MTF
MTF: Zrób tak: uruchom->cmd->ping wp.pl jak pójdzie i będą małe czasy dostępu to znaczy że panowie z góry pudłują ;)

a co jak pójdzie raz a chwilę później nie wróci ani jeden pakiet? co jeśli przez błędy na linii router automatycznie się rozłącza i po kilku sekundach znów podłącza? często jest tak, że windows nawet nie załapie, że net został odłączony i ikonka na pasku nawet się nie zmieni.

heh miewałem na kompie masę syfu ale nigdy nie miałem takiego problemu przez różnego rodzaju syf na kompie czy też błędy systemu...co innego przez wadliwą linię łączącą mój dom z centralką BT
MTF
Posty: 1559 (po ~133 znaków)
Reputacja: 22 | BluzgometrTM: 7
MTF
  6 maja 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: heh miewałem na kompie masę syfu ale nigdy nie miałem takiego problemu przez różnego rodzaju syf na kompie czy też błędy systemu...co innego przez wadliwą linię łączącą mój dom z centralką BT

Ja ostatnio miałem rootkit.ZeroAccess
te same objawy co koleżanka ;)
Cata91
Posty: 14 (po ~241 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 7
Cata91
  14 maja 2012

NO TO MOZE I JEST TO ROUTER, ALE NA INNYCH KOMPUTERACH WSZYSTKO CHODZI NORMALNIE.. TYLKO JA MAM TAKI PROBLEM, A CO DO SKANOWANIA TO ROBILAM JUZ SKANOWANIE .. I NADAL NIE POMAGA..

MTF
Posty: 1559 (po ~133 znaków)
Reputacja: 22 | BluzgometrTM: 7
MTF
  14 maja 2012
Cata91
Cata91: ALE NA INNYCH KOMPUTERACH WSZYSTKO CHODZI NORMALNIE

panowie ;) mówiłem?

Cata91
Cata91: TO ROBILAM JUZ SKANOWANIE .. I NADAL NIE POMAGA..

A wiesz jaki masz Windows? (np Xp, Vista albo 7)

http://combofix.com.pl/combofix/
ściągnij i uruchom.. i zostaw niech robi co trzeba ;)
Cata91
Posty: 14 (po ~241 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 7
Cata91
  16 maja 2012

windows Xp

Pafel
Posty: 309 (po ~132 znaków)
Reputacja: 5 | BluzgometrTM: 41
Pafel
  16 maja 2012
MTF
MTF: http://combofix.com.pl/combofix/ ściągnij i uruchom.. i zostaw niech robi co trzeba ;)

I przy okazji może wywali pół systemu ;]

Cata91
Cata91: ROBILAM JUZ SKANOWANIE .. I NADAL NIE POMAGA..

Czym skanowałaś i z jakim rezultatem?

Przeskanuj tym http://www.dobreprogramy.pl/Malwarebytes-AntiMalware,Program,Windows,13117.html i tym http://www.dobreprogramy.pl/Dr.WEB-CureIt,Program,Windows,12976.html

{y*x=40
{x+y=10:woot:

OjBoSieZakochasz
Posty: 73 (po ~173 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 1
OjBoSieZakochasz
  17 maja 2012

Podaj logi z OTL
http://www.hotfix.pl/obsluga-programu-otl-a143.htm

Miłość prawdziwa zaczyna się wówczas, gdy niczego w zamian nie oczekujesz.
Avatar użytkownika tomastomas
Posty: 4038 (po ~171 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 10
tomas
  18 maja 2012
Pafel
Pafel: I przy okazji może wywali pół systemu ;]

Niczego nie wywali ;) Jak dla mnie ten program jest bezpieczny, szybki i skuteczny. Co bym zrobił na miejscu autora tematu? właśnie skan combofixem, gdyby problem nie ustąpił, reinstalacja karty sieciowej, sprawdzenie poprawności uzyskiwanie adresów z routera, podmiana karty w kolejnej czynności :) Niekiedy też trzeba się zastanowić, czy czas spędzony na kombinowaniu z zawalonym systemem jest wart fatygi. Jeśli ktoś się zna, to owszem...ale jeśli prosi o pomoc osoba, która nie orientuje się zbytnio w temacie, wtedy najprostsze metody się doradza. Wszystko zależy od tego, jak ważne jest dla danej osoby zachowanie bieżącej konfiguracji dysku systemowego ;)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.