NuTiiiiii
Posty: 70111 (po ~86 znaków)
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  28 stycznia 2012 (pierwszy post)

witam :)

Internet z kablówki podłączony pod komputer stacjonarny modemem Thompson TCM 420 działa. (jest na systemie XP jeśli to ważne)

Po przełączeniu kabelka pod laptopa z systemem win7 wyskakuje informacja, że sieć niezidentyfikowana.

Nie było mnie przy tym jak tu majster konfigurował zatem liczę na help w tej sprawie.

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

MTF
Posty: 1559 (po ~133 znaków)
Reputacja: 22 | BluzgometrTM: 7
MTF
  28 stycznia 2012
NuTiiiiii
NuTiiiiii: Po przełączeniu kabelka pod laptopa z systemem win7 wyskakuje informacja, że sieć niezidentyfikowana. Nie było mnie przy tym jak tu majster konfigurował zatem liczę na help w tej sprawie.

Pewnie blokowane po adresie MAC ;]
musisz się skontaktować z operatorem sieci w tej sprawie ;)
Kameleon
Kameleon
  28 stycznia 2012

Zaktualizuj sterowniki karty sieciowej.

NuTiiiiii
Posty: 70111 (po ~86 znaków)
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  28 stycznia 2012
Kameleon
Kameleon: Zaktualizuj sterowniki karty sieciowej.

ciężko będzie bez dostępu do netu.

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

Paranienormalny
Paranienormalny
  28 stycznia 2012
NuTiiiiii
NuTiiiiii: ciężko będzie bez dostępu do netu.

No skoro na drugim kompie masz neta to jaki problem ściągnąć?
NuTiiiiii
Posty: 70111 (po ~86 znaków)
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  28 stycznia 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: No skoro na drugim kompie masz neta to jaki problem ściągnąć?

Nie sądzę, że w tym tkwi problem.

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

znajduch
Posty: 19091 (po ~157 znaków)
Reputacja: 9 | BluzgometrTM: 28
znajduch
  28 stycznia 2012

Klonowanie MAC adresu karty sieciowej z komputera na którym internet działa do komputera na którym internet nie działa powinno załatwić sprawę.

Kameleon
Kameleon
  28 stycznia 2012
NuTiiiiii
NuTiiiiii: ciężko będzie bez dostępu do netu.

Twoją wiadomość przyniósł gołąb pocztowy ? :ninja:

NuTiiiiii
NuTiiiiii: Nie sądzę, że w tym tkwi problem.

Może najpierw sprawdź. U mnie pomogło... Działało tylko wifi a po kablu nie szło.
Avatar użytkownika tomastomas
Posty: 4038 (po ~171 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 10
tomas
  29 stycznia 2012

Jaki masz ustawiony poziom kontroli użytkownika na Win7?

NuTiiiiii
Posty: 70111 (po ~86 znaków)
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  29 stycznia 2012
znajduch
znajduch: Klonowanie MAC adresu karty sieciowej z komputera na którym internet działa do komputera na którym internet nie działa powinno załatwić sprawę.

jak to zrobić?

Kameleon
Kameleon: Może najpierw sprawdź. U mnie pomogło... Działało tylko wifi a po kablu nie szło.


tomas
tomas: aki masz ustawiony poziom kontroli użytkownika na Win7?


Dam znać jak rozwinę sprzęt.

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

znajduch
Posty: 19091 (po ~157 znaków)
Reputacja: 9 | BluzgometrTM: 28
Avatar użytkownika tomastomas
Posty: 4038 (po ~171 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 10
tomas
  29 stycznia 2012

Jeśli o ochronę MAC chodzi; można zamiast modemu dostarczanego podpiąć router z Annex B, który posiada opcję klonowania mac adresu...klonujesz wtedy mac swojej karty na urządzenie i korzystać z internetu na wielu kompach. Nie wiem, ja jest w przypadku tego Thomson`a; ale większość urządzeń identyfikowana jest u operatora pod mac adresem urządzenia, nie kart sieciowych, ale są i takie, które identyfikowane są po mac adresach kart...pytanie, czy Twój operator ma włączone filtrowanie po mac`u..zorientuj się najlepiej :)

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.