Bajek25
Bajek25
  19 marca 2015 (pierwszy post)

Mój problem polega na tym że mam 2 Intel(R) HD Graphics 4000 i Nvidia GEFORCE 610M 2 gb zmierzam do tego że w grach nie odczuwam żadnej różnicy odpalałem na zintegrowanej i na nvidia tak samo chodzi przykład z youtube https://www.youtube.com/watch?v=L3O8tCDoQsE koleś tu gra słabszą kartą graficzną i dla czego mu szybciej chodzi ta gra odemnie ???? Procesor ma lepszy ?? może ram więcej ?? próbowałem już wszystkiego np ( otwórz za pomocą tej i tej karty ) i wszystko ok ale bez rezultatu ta czy ta karta , tak samo chodzą gry

raugi
Posty: 10221 (po ~117 znaków)
Reputacja: 17 | BluzgometrTM: 17
raugi
  19 marca 2015

miałem ten sam problem z lapkiem kolegi, napiszę szczerze że lipna sprawa, mimo że instalowałem u niego sterowniki do k. graficznej, problem był ten sam, tylko że z inną grą, pierw sprawdź w menedżerze urządzeń czy widnieje w ogóle ta karta i czy nie ma przypadkiem wykrzyknika, jak ma to znaczy się że musisz dalej się pomęczyć ze sterownikami, ew. możesz ściągnąć z torentów bazę sterowników wraz z programem, wtedy ci zaktualizuję je off-line. program nazywa się ,,samdrivers'' co prawda zajmuję tak z 10 Gb ale warto spróbować...

Bajek25
Bajek25
  19 marca 2015

samdrivers ??? szuka sterowników ?? ogólnie byłem na stronie producenta i ściągałem już sterowniki nic to nie dało nadal problem się powtarza wiec postanowiłem ściągnąć Display Driver Uninstaller ładnie usuwa sterowniki karty graficznej i spróbowałem ściągnąć SlimDrivers poprało się zainstalowałem i nadal bez zmian ... nie wiem co tu jest grane ... ten laptop i te 2 karty to dla mnie 1 wielka porażka a jak wyłączę w Menadżer tą Intel(R) HD Graphics 4000 to robi się czarny ekran chodź moim zdaniem nie powinno tak być jeśli się ma 2 w zapasie 610 m dużo naczytałem o forum ale wszystkie podpowiedzi ,były negatywne ;/

Bajek25
Bajek25
  19 marca 2015

a co do menadżera to wyświetlają mi się ze ma karty 2 ta integrowania i 610m

alaskadzordz
Posty: 63 (po ~111 znaków)
Reputacja: -3 | BluzgometrTM: 138
alaskadzordz
  19 marca 2015

czy w opcjach zasilania masz ustawiona "wysoka wydajność" ?

raugi
Posty: 10221 (po ~117 znaków)
Reputacja: 17 | BluzgometrTM: 17
raugi
  19 marca 2015

sam drivers-to po prostu ogromny zbiór sterowników do komputerów i lapków, ściągnij sobie to z torrentów i się tym pobaw, mi pomogło, a tak samo kolegi lapek już był spisany na straty :). p.s-wysoka wydajność to wysoka wydajność a to że mu w ogóle grafa nie trybi to druga sprawa :D

raugi
Posty: 10221 (po ~117 znaków)
Reputacja: 17 | BluzgometrTM: 17
raugi
  21 marca 2015

p.s-zapomniałem napisać-tak, sam drivers automatycznie szuka sterowników, wystarczy odpalić wbudowany soft :)

Bajek25
Bajek25
  23 marca 2015

alaskadzordz takie rzeczy już próbowałem , raungi co do tego programu nie jestem przekonany :P miałem podobne ,sorki ze dopiero teraz odpisuje ale walczyłem z biosem bo go rozwaliłem trochę :D

alaskadzordz
Posty: 63 (po ~111 znaków)
Reputacja: -3 | BluzgometrTM: 138
alaskadzordz
  24 marca 2015

po co ma ściągać zbiór sterów ?? instaluje się najnowsze i kropka

alaskadzordz
Posty: 63 (po ~111 znaków)
Reputacja: -3 | BluzgometrTM: 138
alaskadzordz
  24 marca 2015

musi być coś nie tak ze sterami albo ze sprzętem zrób recovery albo formata

Bajek25
Bajek25
  24 marca 2015

recovery albo format powiadasz xd na razie z tym wyluzuje naciesze się nim bo raz usunąłem boot opcje których nie szło przywrócić tydzień męczenia i udało się czyta i latanie po forach się opłaciło , a może być tak ze tylko win 8 obsługuje tą kartę , bo od samego kupienia miałem 8 wiec może to jest przyczyną ?

alaskadzordz
Posty: 63 (po ~111 znaków)
Reputacja: -3 | BluzgometrTM: 138
alaskadzordz
  24 marca 2015

nie, na pewno nie

Bajek25
Bajek25
  26 marca 2015

ok , z tego co też wiem bios dużo mam wspólnego z działanie kapa i ma duży wpływ na gry

alaskadzordz
Posty: 63 (po ~111 znaków)
Reputacja: -3 | BluzgometrTM: 138
alaskadzordz
  27 marca 2015

Nie zaszkodzi zaktualizować bios. Według mnie coś masz nie tak w systemie jak nie chcesz się bawić rób formata i instaluj wszystkie stery na nowo w większości przypadków to najszybsza metoda.

Bajek25
Bajek25
  28 marca 2015

ok, dzięki za rady , za jakiś czas spróbuje

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.