szukajacyMilosci29
Posty: 119 (po ~133 znaków)
Reputacja: -11 | BluzgometrTM: 67
szukajacyMilosci29
  10 listopada 2013 (pierwszy post)

witam chce wymienić swoja skrzynkę na nowa. i pytanko takie czym sie różni pamieć ram np 8 giga 1333MHz od 8 giga 1600MHz czy to jakas wielka roznica odczuwalna czy raczej nie??

Sephiroth
Posty: 25204 (po ~563 znaków)
Reputacja: -290 | BluzgometrTM: 95
Sephiroth
  10 listopada 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: pamieć ram np 8 giga 1333MHz od 8 giga 1600MHz czy to jakas wielka roznica odczuwalna czy raczej nie??

ceny a w pomiarach w grach to około 2fps. wieksza szyna przyda ci sie przy podkrecaniu sprzetu. wiecej mocy wyciśniesz

Ore wa, yurusaretai n da to omou. Un, ore wa yurusaretai
Omae no motto mo taisetsu na mono wa, sore ubau yorokobi o kurenai ka

szukajacyMilosci29
Posty: 119 (po ~133 znaków)
Reputacja: -11 | BluzgometrTM: 67
szukajacyMilosci29
  10 listopada 2013

ja to tam żaden maniak nie jestem i nie podkrecam. tylko sie pytam bo sa fajne skrzyneczki ale albo jedna ma 1600 i słabsza karte graficzna albo jedna ma lepsza karte graficzna ale wtedy ramu 1333

BenyHill
BenyHill
  10 listopada 2013

bierz z lepszą grafiką... aczkolwiek wolałbym sam składać kompa - niż brać gotowca ;)

kulpus1991
kulpus1991
  10 listopada 2013

raczej powinienes sprawdzic płyte główna i jej możliwości bo nici z lepszego ramu jak płyta na to nie pozwala pozatym zawsze kompa można rozbódowac . o i nie zapomnij o tym ze ram jest tanszy od karty graficznej

Sephiroth
Posty: 25204 (po ~563 znaków)
Reputacja: -290 | BluzgometrTM: 95
Sephiroth
  11 listopada 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: ja to tam żaden maniak nie jestem i nie podkrecam. tylko sie pytam bo sa fajne skrzyneczki ale albo jedna ma 1600 i słabsza karte graficzna albo jedna ma lepsza karte graficzna ale wtedy ramu 1333

nie ma fajnych skrzynek - te mają zazwyczaj drogi proc, słabą grafę, noname płytę główną, dysk, i zasilacz bez marki który może ci po tygodniu 2, czy roku rozwalić kompa. wiele sklepów internetowych mają złożenie skrzynki za 1 jeżeli wpiszesz kod, a kody są bardzo łatwe do znalezienia na necie - techplanet, morele...

Ore wa, yurusaretai n da to omou. Un, ore wa yurusaretai
Omae no motto mo taisetsu na mono wa, sore ubau yorokobi o kurenai ka

Sephiroth
Posty: 25204 (po ~563 znaków)
Reputacja: -290 | BluzgometrTM: 95
Sephiroth
  11 listopada 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: jej możliwości bo nici z lepszego ramu

co da Ci lepszy ram jak nie bedziesz podkręcać kompa?

Ore wa, yurusaretai n da to omou. Un, ore wa yurusaretai
Omae no motto mo taisetsu na mono wa, sore ubau yorokobi o kurenai ka

kulpus1991
kulpus1991
  11 listopada 2013
Sephiroth
Sephiroth: co da Ci lepszy ram jak nie będziesz podkręcać kompa?

chodziło o to ze zawsze można kompa rozbudować np o dodatkowy ram dzięki czemu uzyskasz dłuższą żywotność kompa czyli wydłużysz czas jego eksploatacji poza tym czasami zdarza się ze płyta w takim gotowcu może mieć zainstalowany ram o większym taktowaniu niż zezwala to płyta główna lub w droga stronę
Sephiroth
Posty: 25204 (po ~563 znaków)
Reputacja: -290 | BluzgometrTM: 95
Sephiroth
  11 listopada 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: gotowcu może mieć zainstalowany ram o większym taktowaniu niż zezwala to płyta główna lub w droga stronę

wole takie problemy niz płyta główna za 100zł, zasilacz za 60, procek za 1000 i grafika za 200 - sprzedawany za 2k. kwiatki z MM&saturn

Ore wa, yurusaretai n da to omou. Un, ore wa yurusaretai
Omae no motto mo taisetsu na mono wa, sore ubau yorokobi o kurenai ka

szukajacyMilosci29
Posty: 119 (po ~133 znaków)
Reputacja: -11 | BluzgometrTM: 67
WrednyPantofel
WrednyPantofel
  11 listopada 2013

jak masz brać grafike od geforca to bierz tylko z boost

Sephiroth
Posty: 25204 (po ~563 znaków)
Reputacja: -290 | BluzgometrTM: 95
Sephiroth
  11 listopada 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: chodzi mi o takie cos http://allegro.pl/centurion-i5-4x3-6ghz-8gb-gtx650-2gb-ddr5-500gb-i3655052247.html lub ciut droższe http://allegro.pl/mega-wydajnosc-core-i5-16gb-gtx-650ti-2gb-1-5tb-i3548049323.html
czy możesz powiedzieć cokolwiek o dysku w którymkolwiek zestawie? czy możesz powiedzieć cokolwiek o zasilaczu oprócz tego ze ma 500w? co z tego? kupisz takiego kompa i nikt normalny nie da ci grwarancji czy ten sprzęt po miesiącu nie padnie. takie są skutki kupowania zasilaczy za 50zł:)chcesz lepszy kofing w granicach 2500zł? http://www.morele.net/inventory/info/7ul7Y/ mniej ramu(ale po co komu wiecej, jezeli chcesz wystarczy zamiast 4 wybrać 8, koszt niewielki) mocniejsza grafika, dobry zasilacz.

Ore wa, yurusaretai n da to omou. Un, ore wa yurusaretai
Omae no motto mo taisetsu na mono wa, sore ubau yorokobi o kurenai ka

PiCiLab
Posty: 16 (po ~85 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
PiCiLab
  18 listopada 2013

Na fotce składasz kompa hahaha?
Weź idź na forum dobreprogramy, albo na forum pclab i tam załóż temat.
Nie kupuj gotowców.
Nie bierz grafiki od AMD, tylko NVIDIE

Sephiroth
Posty: 25204 (po ~563 znaków)
Reputacja: -290 | BluzgometrTM: 95
Sephiroth
  19 listopada 2013
PiCiLab
PiCiLab: Nie kupuj gotowców.

prawda
PiCiLab
PiCiLab: Nie bierz grafiki od AMD, tylko NVIDIE

bujda. polecasz pclab i bezkrytycznie polecasz nvidię,pomijajac ze to na pclabie potwierdzono za nvision istnienie większego narzutu sterów nvidii na procki dwójajowe. drugą rzeczą którą pokazał pclab jest fakt, ze intel lepiej działa z grafikami amd a same procki amd z grafikami nvidii:) w doborze grafiki liczy się przede wszystkim cena/wydajność:)

Ore wa, yurusaretai n da to omou. Un, ore wa yurusaretai
Omae no motto mo taisetsu na mono wa, sore ubau yorokobi o kurenai ka

SiedzeNaSwini
SiedzeNaSwini
  23 listopada 2013

Potwierdzam to co napisano wcześniej, przechodzą przez moje ręce takie gotowce - póki to nie jest gotowiec marki lenovo - czy fujitsu siemens, to to jest nic nie warte. Dają wszystko w nich po kosztach. Ale i nawet tych pierwszych nie warto kupować, za dużo mają autorskich rozwiązań - będziesz chciał wymienić płytę główną (różne rzeczy się zdarzają, od awarii po chęć rozbudowy) i okaże się, że to niemożliwe bo producent zastosował własne rozwiązanie wtyczki zasilania, czy podłączenia power/led/hdd do płyty głównej. Szkoda nerwów na takie rzeczy. Lepiej zrobić tak jak pisze Sephiroth, a jak nie to możesz popytać w sklepach czy oferują kompletacje i montaż płyty - warto dopłacić te 50/100 zł jak się nie czuje na siłach z samodzielnym montażem ale mieć coś co nie jest tykającą bombą.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.