Niezalogowany
Posty: 179 (po ~232 znaków)
Reputacja: -2 | BluzgometrTM: 29
Niezalogowany
  15 lipca 2013 (pierwszy post)

Witam,
Mam problem, otóż dziś zdjąłem simlocka (Orange) przez stronę simlock24 wsadziłem kartę z PLAY i oczywiście działa, ale jest problem. Ja mogę dzwonić ale, w drugą stronę nie działa. Sprawdzałem już w ustawieniach: sieci komórkowe -> operatorzy sieci -> i szukałem ręcznie i automatycznie. W ręcznym szukaniu mam do wyboru 3 sieci Orange, Plus i T-mobile ale PLAY nie ma. Na wyświetlaczu pokazuje się takie coś : PLAY (Plus) PLAY. Co mam zrobić by to działało. Szkoda by było gdybym wyrzucił 40zł.. Czy można jakoś dograć/wpisać nową sieć? Czy może trzeba coś poustawiać i ja nie wiem co.

Bardzo proszę o pomoc.

- Przywracałem ustawienia fabryczne, tam gdzie pokazany jest zasięg jest literka R, karta sim jest nowa.

TobiXywa
Posty: 676 (po ~121 znaków)
Reputacja: -18 | BluzgometrTM: 743
TobiXywa
  16 lipca 2013

Hmm... Tak myślę, i jedynie co mi przychodzi do głowy to coś takiego jak centrala. Nie wiem jak w tych modelach ale wiem, że w nie których telefonach w opcjach połączeń jest właśnie coś takiego. I tam jest własnie numer tej centrali. Może jeśli masz taką możliwość spróbuj go zmienić. :and: Tylko powiedz mi jeszcze z jakiej sieci teraz aktualnie korzystasz.

:lol2:i'm out:crylol:
Niezalogowany
Posty: 179 (po ~232 znaków)
Reputacja: -2 | BluzgometrTM: 29
Niezalogowany
  16 lipca 2013

Obecnie mam w PLAY, już wiem co to jest ta literka R przy zasiegu to jest roaming, jeżeli nie mam w poblizu nadajnika play to lapie mi siec z nadajnikow innych typu plus lub orange. I w play jest ze internet w roamingu bedzie mi normalnie z pakietu leciało

A o jaka centralę Ci chodzi?

TobiXywa
Posty: 676 (po ~121 znaków)
Reputacja: -18 | BluzgometrTM: 743
TobiXywa
  16 lipca 2013

W niektórych telefonach dojrzałem coś takiego jak centrala już dokładnie nie pamiętam. Tam jest taki numer i w zależności z jakiej sieci korzystasz ten numer się różni. Na przykład na Plus jest +6011...(i tam dalej) i dla każdej sieci jest inny. Choć i tak nie jestem pewien czy to by zadziałało. Może złamanie zabezpieczeń telefonu dało by jakiś efekt czyli tzw. Hard Reset o którym pisałem tutaj http://www.fotka.pl/forum/gry_i_elektronika/144330,HARD_RESET .

:lol2:i'm out:crylol:
Niezalogowany
Posty: 179 (po ~232 znaków)
Reputacja: -2 | BluzgometrTM: 29
Niezalogowany
  16 lipca 2013

Htc jest złamany już cały :D Odblokowany bootloader zrootwany wiec nie wiem czemu tak jest... ;/

TobiXywa
Posty: 676 (po ~121 znaków)
Reputacja: -18 | BluzgometrTM: 743
TobiXywa
  16 lipca 2013

A podczas tego procesu nie było błędów?

:lol2:i'm out:crylol:
Niezalogowany
Posty: 179 (po ~232 znaków)
Reputacja: -2 | BluzgometrTM: 29
Niezalogowany
  16 lipca 2013

Nie, nie było. Ale zastanawia mnie jeden fakt, dlaczego nie wykrywa mi normalnej sieci play tylko z innych nadajnikow... ciekawe czy ktos w mojej miejscowosci tez ma takie problemy

TobiXywa
Posty: 676 (po ~121 znaków)
Reputacja: -18 | BluzgometrTM: 743
TobiXywa
  16 lipca 2013

Nie wiem co może być nie tak musiałbym dłużej pogłówkować :D

:lol2:i'm out:crylol:
Niezalogowany
Posty: 179 (po ~232 znaków)
Reputacja: -2 | BluzgometrTM: 29
Niezalogowany
  16 lipca 2013

to pomysl jeszcze :) mam nadzieje ze rozwikłasz moja zagadke ...

TobiXywa
Posty: 676 (po ~121 znaków)
Reputacja: -18 | BluzgometrTM: 743
TobiXywa
  16 lipca 2013

Może telefon do biura obsługi klienta rozwiązałby problem. Aby wysłali konfiguracje na telefon. I Zainstalowanie ich może by coś pomogło :and:

:lol2:i'm out:crylol:
Niezalogowany
Posty: 179 (po ~232 znaków)
Reputacja: -2 | BluzgometrTM: 29
Niezalogowany
  16 lipca 2013

To już też instalowałem...

TobiXywa
Posty: 676 (po ~121 znaków)
Reputacja: -18 | BluzgometrTM: 743
TobiXywa
  17 lipca 2013

To w tym momencie zielono mi... O.O Na prawdę nie wiem.

:lol2:i'm out:crylol:
tomas
Posty: 4034 (po ~172 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 9
tomas
  22 lipca 2013

Trochę pózno, ale teraz dopiero przeczytałem temat.
Obawiam się, że konieczne będzie flashowanie telefonu Boxem serwisowym. Pamiętam, że zdejmowanie simlocka polegało również na podliczeniu sum kontrolnych a w SE ściągając Terminatorem trzeba było pliki dogrywać. Spróbuj jeszcze wgrać soft przy pomocy romu wielo plikowego :) Wgrywanie przy pomocy jednego pliku nie zmienia całego obszaru oprogramowania ;)

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.