BlackBurnSun
BlackBurnSun
  31 maja 2013 (pierwszy post)

problem polega na tym ze nie wiem jak skonfigurowac router bo w czasie mojego hosta w gears of war 2 wywala połowę graczy

znajduch
Posty: 19091 (po ~157 znaków)
Reputacja: 9 | BluzgometrTM: 28
znajduch
  2 czerwca 2013

Może to nie router chodzi ale jakość łącza?

BlackBurnSun
BlackBurnSun
  2 czerwca 2013

Mam 120mb ping 8

Avatar użytkownika tomastomas
Posty: 4038 (po ~171 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 10
tomas
  2 czerwca 2013
Ostatnio edytowany: 1 stycznia 1970

Być może tutaj znajdziesz przydatne informacje http://support.xbox.com/pl-PL/xbox-live/connecting/nat-error-solution .Co do routera, widzę, że funkcjonalnie ten model wymiata :).

Johnson
Johnson
  2 czerwca 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Mam 120mb ping 8


O kurde :) po co tyle predkosci? xD
Avatar użytkownika tomastomas
Posty: 4038 (po ~171 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 10
tomas
  2 czerwca 2013
Johnson
Johnson: O kurde :) po co tyle predkosci? xD


A czemu nie, jeśli jest możliwość? światłowody i serwery proxy ;)
Johnson
Johnson
  2 czerwca 2013
tomas
tomas: A czemu nie, jeśli jest możliwość? światłowody i serwery proxy ;)


w Polsce chyba takich ofert jeszcze nie ma chyba nie? :P
Avatar użytkownika tomastomas
Posty: 4038 (po ~171 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 10
tomas
  2 czerwca 2013
Johnson
Johnson: w Polsce chyba takich ofert jeszcze nie ma chyba nie? :P

Jak to nie ma... ;) co prawda nie po "naszej" apokaliptycznej infrastrukturze, ale są....Providerzy internetowi również zaopatrują się w łącza u takich firm, jak Netia...a łącza, jakie biorą mierzy się w już nawet nie w dziesiątkach, ale setkach mega ;P
znajduch
Posty: 19091 (po ~157 znaków)
Reputacja: 9 | BluzgometrTM: 28
znajduch
  2 czerwca 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: ping 8

Ping mierzony do jakiego punktu?
Avatar użytkownika tomastomas
Posty: 4038 (po ~171 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 10
tomas
  3 czerwca 2013
znajduch
znajduch: Ping mierzony do jakiego punktu?

Światłowód ma, więc może być ;) ja pingując własną bramę, mam ping w granicach 3-4...pingując poza własną infrastrukturę, wzrasta diametralnie...ale nic w tym dziwnego...
BlackBurnSun
BlackBurnSun
  3 czerwca 2013

Z łodzi powiedzmy do serwera w warszawie

znajduch
Posty: 19091 (po ~157 znaków)
Reputacja: 9 | BluzgometrTM: 28
znajduch
  3 czerwca 2013

To teraz pytanie z innej beczki. Xbox jest przerobiony i grasz przez 'sieć lokalną' przy pomocy x link KAI (lub innego softu) czy też grasz po bożemu przez sieć MS?

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.