Avatar użytkownika tomastomas
Posty: 4038 (po ~171 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 10
tomas
  20 stycznia 2013 (pierwszy post)

Witam. Od kilku dni posiadam Lumię 800, która zrywa mi połączenia głosowe po kilku sekundach (nie ma tutaj reguły; raz po kilku, innym razem po kilkunastu sekundach). Dodam, że zrywa mi tylko połączenia inicjowane, natomiast przychodzące nie niosą ze sobą podobnych problemów. Googlowałem troszkę, ale nie znalazłem zbyt wielu przypadków z podobnymi objawami a tym bardziej lekarstwa na mój przypadek ;) Dodam, że telefon mam od nowości i od samego początku tak się dzieje. Jest to bardzo irytujące dla mnie i powoli zaczynam popadać w akt głębokiej rozpaczy, że rozstałem się z moim Samsungiem na Androidzie na poczet tego czegoś. Miał ktoś może podobny problem?

oOZyxak0o
oOZyxak0o
  20 stycznia 2013

polaczenie to polaczenie,glosnik,komorka,procesor i troche przesylu danych. eh .czyli nie wiem o co biega. ewentualnie moze w ustawieniach polaczen wychodzacych cos jest ale z tego co wiem to te lumie maja bardzo ograniczone ustawienia opcji. no z takim przypadkiem to tylko do serwisu.

Avatar użytkownika tomastomas
Posty: 4038 (po ~171 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 10
tomas
  20 stycznia 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: ewentualnie moze w ustawieniach polaczen wychodzacych cos jest

Dobry trop. W opcji największa szybkość połączenia ustawiłem EDGE, ponieważ T-Mobile jako jedyna sieć zapomniała o nas i nadal mamy przestarzałe nadajniki. Póki co wykonałem dopiero 2 połączenia o czasie dłuższym, niż minuta i nie zerwało, ale nie chcę się przedwcześnie cieszyć ;P
Konto usunięte
Konto usunięte: no z takim przypadkiem to tylko do serwisu.

Miejmy nadzieję, że się obędzie :)
oOZyxak0o
oOZyxak0o
  20 stycznia 2013

a co gwarancji nie masz? jak nie masz to lipka bo pojdziesz do salonu gsm i sobie naliczy pewnie z 200 zl bo niby trzeba bylo rozebrac telefon i ze nowy itd.
ee krotoszyn nie takie zadupie wiec nie powinno byc problemu z zasiegiem...a tu pikuś.
-mozesz sprawdzic na innym telefonie czy tak samo przerywa polaczenie

Avatar użytkownika tomastomas
Posty: 4038 (po ~171 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 10
tomas
  20 stycznia 2013

Mam gwarancję, ale dla mnie serwis to ostateczność. Często powodem różnych problemów są sprawy, które można samemu ogarnąć.

NicZaFriko
NicZaFriko
  20 stycznia 2013

W ustawieniach , potem sieć komórkowa , i tam masz
Największa szybkość połączenia , z 3G zmień na E .. tez mam Lumie i miałem to samo , tez t-mobile

NicZaFriko
NicZaFriko
  20 stycznia 2013

Mam lumie od poczatku , zamienilem za sgs2 .. i jestem mega zadowolony :D wszystko zalezy od czlowieka , nic wiecej.

Avatar użytkownika tomastomas
Posty: 4038 (po ~171 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 10
tomas
  20 stycznia 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: W ustawieniach , potem sieć komórkowa , i tam masz Największa szybkość połączenia , z 3G zmień na E .. tez mam Lumie i miałem to samo , tez t-mobile

Tak zrobiłem już wcześniej i też jest ok :)
Konto usunięte
Konto usunięte: wszystko zalezy od czlowieka , nic wiecej.

Jak dla mnie to WM ma zbyt wiele ograniczeń. Proste funkcje są niepraktyczne, jak np. sama klawiatura qwerty na sms..litery są tak małe, że co 2 litera, to pomyłka. O dziwo klawiatura podczs wybierania numeru jest 3/4 i również opisana. Nie wspomnę już o dzwonkach i wielu innych detalach, które wymagają dziwnych manewrów niekiedy. Maksymalnie ograniczona swoboda użytkownika oraz brak uniwersalności...wszystko narzucone przez MS do granic przesadyzmu. Moim zdaniem Lumia to szybka odpowiedz na Innowacje konkurencji; sporo rzeczy niedopracowanych. Wybacz, ale skoro Lumia 900 ma problem z transferem plików via blutu z Lumią 800, to dla mnie coś absurdalnego..ponoć aktualizacja rozwiązuje problem, ale sam fakt.
NicZaFriko
NicZaFriko
  20 stycznia 2013

Ja mam własnie Lumie 900 , i juz 7.8 wp . ale i tak instaluje custom roma .
Co do blutu to nie mialem wiekszych problemow z innymi lumiami.
Jedyne co mnie wkurzyło to brak aktualizacji do WP8 ale taki rynek , teraz szykuje sie na 920 . albo 820 zależy od budżetu :P
WP jest bardzo podobne do iphona , jak najmniej ingerencji w ustawienia itp..
I tak powinno byc moi zdaniem , ktoś kto chce kabinować wali jailbrake albo co i sie wtedy bawi .

oOZyxak0o
oOZyxak0o
  20 stycznia 2013
tomas
tomas: Mam gwarancję, ale dla mnie serwis to ostateczność. Często powodem różnych problemów są sprawy, które można samemu ogarnąć.

No nie żartuj :) Bądź trollem! Telefon na gwarancji to wszystko muszą ogarnąć za ciebie a tak to tracisz swój czas
Avatar użytkownika tomastomas
Posty: 4038 (po ~171 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 10
tomas
  20 stycznia 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja mam własnie Lumie 900 , i juz 7.8 wp . ale i tak instaluje custom roma .

Ja póki co nic nie zmieniam, bo i tak nie da mi to poprawek funkcji, czy opcje, których mi brakuje.
Konto usunięte
Konto usunięte: Co do blutu to nie mialem wiekszych problemow z innymi lumiami.

Bo masz WM 7.8....poprawione jest :)
Konto usunięte
Konto usunięte: WP jest bardzo podobne do iphona , jak najmniej ingerencji w ustawienia itp..

Kierując się tą ideologią mogliby dać użytkownikowi jakiś wybór...ewentualnie możliwość dostosowania pod siebie urządzenia poprzez aplikacje dostępne w marketplace.
Konto usunięte
Konto usunięte: I tak powinno byc moi zdaniem , ktoś kto chce kabinować wali jailbrake albo co i sie wtedy bawi .

Nie do końca się z Tobą zgodzę. Jeśli o aplikacje chodzi, wystarcza mi to, co oferuje Marketplace. Chodzi mi o standardowe ustawienia, czy funkcje, które nie ingerują w system, nie naruszają żadnych praw autorskich, itp. Szkoda tylko, że nie miałem okazji przetestować wcześniej, tylko kierowałem się recenzjami w internecie. O Androida co prawda trzeba bardziej "dbać", żeby płynniej działał i droższe smartphony są przez wzgląd na większe wymagania systemowe, ale w zamian dostajemy pełną sobodę działania :) a wracając jeszcze do:
Konto usunięte
Konto usunięte: ktoś kto chce kabinować wali jailbrake albo co i sie wtedy bawi .

Nie kombinują, bo jeszcze się nikt za to nie wziął...ale zaczekaj :) i na WM 7..będą (jak już nie są...nie wiem)metody i sztuczki, żeby obejść te ograniczenia i ludzie będą jeszcze bardziej kombinować :)
NicZaFriko
NicZaFriko
  20 stycznia 2013

Odblokowanie lumi to 100 zl a romy na xdap forum juz dawno sa , teraz nawet chca zrobic rom na bazie wp8 dla lumi starszych lumi na wp7

Avatar użytkownika tomastomas
Posty: 4038 (po ~171 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 10
tomas
  20 stycznia 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Odblokowanie lumi to 100 zl a romy na xdap forum juz dawno sa , teraz nawet chca zrobic rom na bazie wp8 dla lumi starszych lumi na wp7

Możliwe, nie zagłębiałem się jeszcze aż tak bardzo...mam WM od kilku dni dopiero i jedyne o czym myślę, to pozbyć się tego :)
A wracając do:
Konto usunięte
Konto usunięte: Odblokowanie lumi to 100 zl a romy na xdap forum juz dawno sa , teraz nawet chca zrobic rom na bazie wp8 dla lumi starszych lumi na wp7

Tyle zachodu i dodatkowe koszta, żeby mieć coś, co inne urządzenia mają w standardzie? ;) jak coś jest funkcjonalne i praktyczne, to w WM zostanie to usunięte...dla bezpieczeństwa ;]
Konto usunięte
Konto usunięte: teraz nawet chca zrobic rom na bazie wp8 dla lumi starszych lumi na wp7

Może w końcu poprawią błędy za programistów MC ;)
oOZyxak0o
oOZyxak0o
  21 stycznia 2013

moze........a moze nie

Avatar użytkownika tomastomas
Posty: 4038 (po ~171 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 10
tomas
  21 stycznia 2013

Dziękuję wszystkim za dyskusję :) Zamykam.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.