BujajacaWoblokachh
Posty: 44944 (po ~170 znaków)
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  29 kwietnia 2012 (pierwszy post)
Składniki:
- cebula
-mielone mięso
- ryż
- duża papryka
- pieczarki
- sól
- pieprz
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
- Z papryki odcinamy wierzchy i usuwamy gniazda nasienne,
- Cebulę kroimy i podsmażamy na patelni,
- Z pieczarkami postępujemy analogicznie jak z cebulą,
- Gotujemy ryż,
- Smażymy mięso,
- Cebulę, pieczarki, mieso i ryż mieszamy ze sobą i doprawiamy (sól, pieprz)
- Paprykę napełniamy farszem



1. Próbowaliście kiedyś?
2. Może macie własny przepis na sporzadzenie farszu?
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
asexualna
asexualna
  30 kwietnia 2012
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: 1. Próbowaliście kiedyś? 2. Może macie własny przepis na sporzadzenie farszu?

Nienawidzę papryki. Kiedyś oczywiście spróbowałam, ale wolę się nie wypowiadać.
Letal
Letal
  1 maja 2012

Znalazłem podobny przepis. SKŁADNIKI:

15 sztuk białej papryki
80 dkg mięsa mielonego
1 szklanka suchej kaszy jęczmiennej
1 papryka czerwona
2 cebule
6 ząbków czosnku
1 łyżka pikantnej przyprawy do grilla
2 jajka
sól
pieprz
6 łyżek oleju
200g koncentratu pomidorowego
2 łyżki słodkiej papryki
1 płaska łyżeczka papryki ostrej
1 łyżeczka czosnku granulowanego
1 łyżka cebulki granulowanej
2 łyżki mąki pszennej

PRZYGOTOWANIE:

"Kaszę wsypać do dwóch szklanek osolonego wrzątku,gotować 20 minut i ostudzić.Papryki umyć,usunąć szypółki i nasiona.Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Czerwoną papryke umyć,pozbawić szypółki,nasion i pokroić ją w kostkę.Mięso włożyć do miski,dodać kaszę,pokrojoną paprykę,cebulę,czosnek,przyprawę do grilla,jajka,sól i pieprz do smaku.Wszystko razem wymieszać.Gotową masą nadziać papryki.Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć papryki ze wszystkich stron.Ułożyć papryki pionowo (otworem do góry) w szerokim i głebokim rondlu lub garnku i wlać pozostały po smażeniu olej.Do 1.5 litra wody dodać koncentrat pomidorowy,paprykę słodką i ostrą,czosnek granulowany,cebulkę granulowaną,sól,dokładnie wymieszać i zalać papryki.Dusić około godziny,aż papryki i farsz bedą miękkie.Papryki wyjąć z sosu.Do sosu ewentualnie dolać wody.Mąkę wymieszać z odrobiną wody,wlać do sosu i zagotować.Papryki rozłożyć na talerze i polać sosem.Smacznego! "

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: 1. Próbowaliście kiedyś?

z raz chyba może mama kiedyś zrobiła.

BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: 2. Może macie własny przepis na sporzadzenie farszu?

nie.
ogólnie nie mogę jeść ostatnio jakoś samego mięsa. Wole z dodatkami... wymieszane razem z czymś czy coś takiego.
Sylvinka
Posty: 15395 (po ~112 znaków)
Reputacja: -13 | BluzgometrTM: 4
Sylvinka
  3 maja 2012

Jadłam pierwszy raz jak pojawiło się w "Ugotowani", niestety nie mam przepisu ale było pyszne!!

mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
BujajacaWoblokachh
Posty: 44944 (po ~170 znaków)
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  4 maja 2012

@Letal:
Będe musiała wypróbowac, zawsze to jakies urozmaicenie :)

Sylvinka
Sylvinka: niestety nie mam przepisu

szkoda...

Sylvinka
Sylvinka: było pyszne!!

w to nie watpie...

Ja najlepszą faszerowaną papryke jadłam jakies 2 lata temu na pikniku firmowym mojego ex. - ta akurat była rpzygotowywana na grillu. Próbowałam poznij roznych rpzepisów, ale do dzisiaj nie udało mi się znaleźć nic, co oddaloby tamten smak...
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
NuTiiiiii
Posty: 70111 (po ~86 znaków)
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  5 maja 2012
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh: 1. Próbowaliście kiedyś?

Nie, ale wygląda fajnie. Chętnie bym wszamał taką.

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

Zadziora
Zadziora
  7 maja 2012

Robiłam kiedyś, a przepis taki jak na gołąbki:)

BujajacaWoblokachh
Posty: 44944 (po ~170 znaków)
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  8 maja 2012
Zadziora
Zadziora: przepis taki jak na gołąbki:)

hmmm...
A u Was z czym te golabki sie robi, bo z tego co zauwayzlam to zaleznie od regionu Polski albo ryz albo kasza? ;p

NuTiiiiii
NuTiiiiii: Chętnie bym wszamał taką.

Gdybys mieszkal blizej moglabym Cie poczestowac ;P
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.