bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  12 kwietnia 2011 (pierwszy post)

muszę się podlizać
zrobiłam murzynek bezkakaowy

2 jajka
1 szkl cukru
2 szkl mąki
1 szkl mleka
1/2 szkl oleju
1 duża łyżka sody
1/2 słoika dżemu( ciemny jakiś)

jajka ucieramy z cukrem , dodajemy reszte składników i mieszamy ok 5 min
pieczemy w nagrzanym piekarniku temp 200C 45-50 min

zrobiłąm z polewą z mojego przepisu niżej i stopiona białą czekoladą


Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

TheWitch
TheWitch
  12 kwietnia 2011
bng
bng: zrobiłam murzynek bezkakaowy

murzynek musi miec kakao, inaczej nie jest murzynkiem.

to na zdjeciu to co najwyzej mulatek.
bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  12 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: to na zdjeciu to co najwyzej mulatek.

bo dżem był truskawkowy
nigdzie nie jest napisane , że musi mieć kakao

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

TheWitch
TheWitch
  12 kwietnia 2011
bng
bng: bo dżem był truskawkowy

to jest indiankiem.
mmaryjka
mmaryjka
  12 kwietnia 2011

to nie murzynek, a dżemowe ciasto - nie zachęca mnie
ja próbuję od paru ładnych miesięcy zrobić ciasto drożdżowe bez mleka i nie wychodzi czyli to tak jak murzynek z dżemem

bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  12 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: a dżemowe ciasto - nie zachęca mnie

murzynek
przy porzeczkowym dżemie extra czarny jest

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

mmaryjka
mmaryjka
  12 kwietnia 2011
bng
bng: przy porzeczkowym dżemie extra czarny jest

a nie jest opór słodki?
ja zawsze robię dżemy z minimalną ilością cukru i jak kiedyś zupełnie przez przypadek spróbowałam takiego kupnego to aż mnie odrzuciło.
Zadziora
Zadziora
  12 kwietnia 2011

Nie jadłam murzynka od dzieciństwa :and:

Sensi
Sensi
  12 kwietnia 2011
bng
bng: 2 jajka 1 szkl cukru 2 szkl mąki 1 szkl mleka 1/2 szkl oleju 1 duża łyżka sody 1/2 słoika dżemu( ciemny jakiś)
Zanotowane! :mrgreen:
bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  12 kwietnia 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: a nie jest opór słodki?

właśnie nie jest

Konto usunięte
Konto usunięte: Zanotowane!

:mrgreen:

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

LeonGrande
Posty: 49881 (po ~106 znaków)
Reputacja: 34 | BluzgometrTM: 28
LeonGrande
  12 kwietnia 2011

No wszamałbym to ciasto z mila checia. Wyglada apetycznie.

bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  12 kwietnia 2011
LeonGrande
LeonGrande: No wszamałbym to ciasto z mila checia. Wyglada apetycznie.

to sie do Ani uśmiechnij :lol:

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

LeonGrande
Posty: 49881 (po ~106 znaków)
Reputacja: 34 | BluzgometrTM: 28
LeonGrande
  12 kwietnia 2011
bng
bng: to sie do Ani uśmiechnij

Sam zrobie :zabawa:

tylko pytanie

bng
bng: jajka ucieramy z cukrem , dodajemy reszte składników i mieszamy ok 5 min

Czyli bialka z zoltkami czy same bialka czy same zoltka ?
A potem do jakies formy ta mase zalac i do piekarnika ma sie rozumiec ? :ziober2:
bng
Posty: 1697 (po ~71 znaków)
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
bng
  12 kwietnia 2011
LeonGrande
LeonGrande: Sam zrobie

brawo

LeonGrande
LeonGrande: Czyli bialka z zoltkami

całe jajka i to i to
do rpostokątnej blachy i do pieca

Plus que hier , moins que demain.....

Modernizator- nowy rodzaj moda

LeonGrande
Posty: 49881 (po ~106 znaków)
Reputacja: 34 | BluzgometrTM: 28
LeonGrande
  12 kwietnia 2011
bng
bng: całe jajka i to i to do rpostokątnej blachy i do pieca

Spoko, trza bedzie sprobowac, mam nadzieje ze zakalec nie wyjdzie :rotfl:

Bo chyba nie mozna tu nic spaprac:ninja:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.